SRAČINEC Uoči 100. obljetnice izgradnje župne crkve sv. Mihaela arkanđela - nova fasada! Foto: Ilustracija

SRAČINEC Uoči 100. obljetnice izgradnje župne crkve sv. Mihaela arkanđela - nova fasada!

IHR/Varaždinske vijesti | 5.5.2024. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Uoči velikog jubileja, 100. obljetnice izgradnje župne crkve sv. Mihaela arkanđela u Sračincu, koja se slavi iduće, 2025. godine, crkva će dobiti novu fasadu. Župnik Stjepan Mostečak ističe kako će radovi početi tijekom lipnja.

- Uz uređenje unutrašnjosti crkve te ulaganja u inventar, rasvjetu i razglas, pred nama je obnova fasade. Crkva je iznutra lijepa, ali izvana joj je potrebna obnova: kao što čovjek kupi novo odijelo, tako ćemo i mi našoj župnoj crkvi dati novi vanjski sjaj kako bi veliki jubilej dočekala u novom ruhu - istaknuo je Mostečak.

Pripreme za ovaj projekt u samoj u završnici.

- Obnovu fasade financirat će župa. Iako je Varaždinska biskupija voljna pomoći, ovog puta nismo tražili sredstva već ćemo mi to sami odraditi, uz pomoć Općine Sračinec, koja i inače financijski podupire projekte koje provodimo u našoj crkvi. Općina je uvijek bila u crkvu i pomagala gdje god se moglo, pa je tako i za obnovu fasade osigurala 15.000 eura. Vjerujem da će se i brojni župljani uključiti kako bi njihova crkva zablistala u punom sjaju na veliku obljetnicu 2025. godine - rekao je velečasni Mostečak.