FOTO Sportski susreti umirovljenika Varaždinske županije okupili više od 500 sudionika

vv | 21.4.2023. u 15:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Udruga umirovljenika Grada Varaždina ukupni pobjednik susreta, drugo mjesto osvojili su članovi Udruge umirovljenika PU varaždinske, dok je treće mjesto pripalo umirovljenicima iz Općine Cestica

Članovi Udruge umirovljenika Grada Varaždina ukupni su pobjednici 29. županijskih sportskih susreta koji su održani u četvrtak, 20. travnja u organizaciji Saveza umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.

Drugo mjesto osvojili su članovi Udruge umirovljenika PU varaždinske, dok je treće mjesto pripalo umirovljenicima iz Općine Cestica. Natjecanje je okupilo 500-tinjak umirovljenika iz 32 udruge s područja Varaždinske županije koji su svoje snage odmjerili u pet disciplina; pikadu, šahu, beli, visećoj kuglani i streljaštvu. Umirovljenike je, u pratnji predsjednice Saveza, ujedno i županijske vijećnice Jadranke Bahlen, obišao župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

- Naši umirovljenici koji su kroz svoj radni vijek gradili, razvijali i unapređivali našu županiju, i sada kada su u mirovini, svojim primjerom pokazuju da su i dalje itekako aktivni i korisni članovi našeg društva koji još puno toga imaju za pokazati i naučiti mlađe generacije. Stoga je naša obveza pružiti im skrb ne bi li u svojim zlatnim godinama uživali u što kvalitetnijem i bezbrižnijem životu. Varaždinska županija će i nadalje pratiti i podržavati aktivnosti Saveza, jer upravo uključivanje umirovljenika u društveni i sportski život, kao i povezivanje s ostalim udrugama i osobama treće životne dobi glavni je cilj Saveza, a sve kako se ne bi osjećali usamljenima, već kao važan kotač u razvoju našeg društva - rekao je župan Stričak, čestitavši svima na postignutim uspjesima.

Na području županije živi oko 42 tisuće umirovljenika

Na području Varaždinske županije živi oko 42 tisućeumirovljenika. Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u svom sastavu ima 32 udruge/podružnice s oko 7300 članova. Varaždinska županija za provedbu Plana programa „Pružanje pomoći udrugama umirovljenika, članicama Saveza i organizacija aktivnosti za umirovljenike i starije osobe na području Varaždinske županije“ izdvaja 139.359,00 eura.

- Kao Savez kontinuirano radimo na uključivanju naših članova u zajednicu u kojoj živimo. Stoga kroz cijelu godinu Savez provodi niz aktivnosti od redovnih koordinacija među udrugama umirovljenika, skupština, tribina, podjela uskrsnih i božićnih poklon paketa, umirovljeničke kajkavijade, obilježavanja Dana starijih osoba, proslava 50 i 60 godina braka umirovljenika; a sportski susreti, kako na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini, su jedni od njih – nabrojala je predsjednica Saveza Jadranka Bahlen, zahvalivši se Varaždinskoj županiji na kontinuiranoj podršci čime ostvaruju niz svojih aktivnosti i projekata.

Najbolje sa županijskih sportskih susreta očekuje odmjeravanje snaga na 17. državnim sportskim susretima umirovljenika koji će biti održani u svibnju u Međimurskoj županiji.