Sportska udruga Kopakabana u Trnovcu brine za uređenje i ispravnost sportskog parka Kopajec

VV | 13.5.2018. u 12:20h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki, u naselju Trnovec, mještani su pokrenuli lijepu priču osnivanjem Sportske udruge Kopakabana koja se brine o uređenju i korištenju sportskog parka Kopajec za druženje i rekreaciju.

SU Kopakabana osnovana je u listopadu 2016. godine i broji oko 70 članova, a pridružili su se mještani od najmlađih, djece, do 90-godišnje stolara koji je napravio drveni most preko kanala uz sportski centar.

Na 15.000 četvornih metara uređeno je dječje igralište, nogometno, košarkaško i igralište za odbojku na pijesku, viseća kuglana, pješčanik za djecu, ali i prostor za pomalo zaboravljene igre – školicu i pikulanje.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec, ističe da je namjera u svih šest naselja na području općine imati primjerena igrališta gdje se mlađi mogu zabavit, stariji rekreirati i svi zajedno družiti.
– Ponosan sam na udrugu koja radi drugu godinu i koja nije samo sportsko, već i ekološko društvo koje se brine o 15.000 kvadratnih metara površine Kopajca. Našli su se i organizirali, održavaju cijeli prostor, sportska i dječja igrališta, uče malu djecu zaboravljenim igrama, kao što su školica, špekulanje, gumi-gumi. Bio bih sretan da i u ostalim naseljima imamo tako angažirane mještane, iako imamo kvalitetne udruge u Žabniku i Bartolovcu. Nadam se da će ostalim udrugama ovo biti primjer za brigu o javnim površinama, da ne zovu samo načelnika kad treba očistiti,
nego da se sami organiziraju, a Općina će im uvijek biti potpora – naglašava načelnik Šamec.

Predsjednik SU Kopakabana Davor Žmuk ističe da je namjera osnivanja udruge bilo bavljenje sportom i briga za zdravi život.
– A u sklopu toga čistimo ovaj park, kosimo travu, pazimo da igralište i sprave budu ispravne da se djeca ne ozlijede. Mi malo stariji uglavnom igramo odbojku i organiziramo turnire. Surađujemo s nekoliko drugih udruga s područja općine. Želimo se posvetiti djeci i da ih što više zadržimo na svježem zraku, da ne budu zatvoreni u prostorijama, na računalima, da se što više kreću – kaže Žmuk i dodaje da sportski park Kopajec postaje okupljalište djece, roditelja i baka i djedova.

– Svi imamo svoje poslove, ali koliko možemo vremena ulažemo u uređenje ovog parka i u druženje – dodaje predsjednik SU Kopakabana. 

Udruga ima daljnje planove uređenja sportskog parka koji bi trebao dobiti zaštitnu ogradu uz prometnicu te rasvjetu.

– Općina je nabavila igrala za dječje igralište, pijesak za pješčanik, ali članovi udruge su obavili sav posao, pripremili i postavili. Vlastitim sredstvima nabavili su koš. Puno znači takva inicijativa i kako se kaže „kad se male ruke slože, puno se može“ – dodatno ističe načelnik Šamec.

A uz redovno, svakodnevno druženje mještana, gosti će se u uređenost i opremljenost sportskog parka moći uvjeriti na turniru u odbojci 23. lipnja te tjedan kasnije, na nogometnom turniru ulica, kada će se organizirati i proslava Petrova uz folklorni festival i zabavni program, u suradnji s mladima iz Mjesnog odbora te Općinom. Želja je članova Sportske udruge Kopakabana organizirati i olimpijadu starih sportova za djecu te igre na snijegu za vrijeme zimskih školskih praznika. Namjera je urediti i klizalište s prirodnim ledom ukoliko to zimski uvjeti dopuste.

Ideja u Trnovcu ne nedostaje, a dosadašnje aktivnosti SU Kopakabana pokazale su da ih se može i vrijedi realizirati.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci