ŠOK u TOPLICAMA Uništen najljepši školski vrt: vandali otpilili grane borova, plastenik razrezali pilom! Foto: Grad Varaždinske Toplice

ŠOK u TOPLICAMA Uništen najljepši školski vrt: vandali otpilili grane borova, plastenik razrezali pilom!

VV | 21.12.2022. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

U gluho doba noći nepoznati vandali devastirali su najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj i prouzročili štetu od preko 15.000 kuna, izvijestili su iz Grada Varaždinske Toplice.

GVT_Vandali_u_Osnovnoj_skoli_5.jpg

Navode kako je malo za reći da su učitelji, učenici i ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice bili šokirani prizorima koji su ih u srijedu ujutro dočekali, a najgore je to što će nagradu za najljepši školski vrt koju su osvojili ove godine u cijelosti morati potrošiti na popravke.

GVT_Vandali_u_Osnovnoj_skoli_10.jpg

- Vandali nisu stali na devastaciji okoliša škole, već su otpilili drvo tulipanovca, provalili u vrtnu kućicu, razbacali sve eko učionice, pa čak i otpilili grane borova, napola prerezali vrtnu klupu, razbili vanjsko staklo na dvorani, pošišali ukrasno bilje koje su vrijedni učenici ove godine posadili, no najveća šteta zbraja se u plasteniku kojeg su kompletno razrezali, vjerojatno s pilom - izvijestili su iz Grada Varaždinske Toplice.

GVT_Vandali_u_Osnovnoj_skoli_6.jpg

Ravnateljica škole Goranka Štefanić kaže kako su se dosad suočavali s uništavanjem fasade i crtanjem grafita, no ovako nešto još nikada nisu doživjeli.

- Bili su nam potrebni velik trud i novac da uredimo školski okoliš i vrt za što smo i ove godine dobili nagradu s državne razine, da bi sada još i više od osvojenog iznosa morali dati na popravak štete još i više. Sljedeći korak trebao je biti stvaranje botaničkog vrta, a sada su nam uništene biljke – rekla je ravnateljica topličke osnovne škole i uputila apel građanima da razgovaraju s mladima i objasne im kako je potrebno čuvati javna i društvena dobra.

GVT_Vandali_u_Osnovnoj_skoli_2.jpg

I gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković najoštrije je osudila ovaj vandalski čin te se pridružila apelima ravnateljice.

GVT_Vandali_u_Osnovnoj_skoli_3.jpg

- Sav trud i rad naših školaraca i njihovih učitelja preko noći su pali u vodu. Nevjerojatno je da je netko sposoban uništiti tuđe vlasništvo, nešto za što je naša osnovna škola ove godine dobila i nagradu. Budući da je pozvana i policija, čvrsto vjerujemo da će počinitelji biti pronađeni i primjereno kažnjeni – rekla je Ratković.