Smotrom operativnih snaga sustava civilne zaštite završeno obilježavanje Dana Općine Martijanec

| 14.11.2021. u 19:17h | Objavljeno u Našim krajem

Prezentacijom opreme i smotrom operativnih snaga sustava civilne zaštite Općine Martijanec završeno je obilježavanje Dana Općine Martijanec koje je započelo još u utorak predavanjem „Martijanec u slikama“ te nastavljeno otvorenjem dječjeg igrališta i svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Općinski načelnik Branimir Nađ iznimno je zadovoljan održanim programom obilježavanja Dana Općine Martijanec naglasivši kako je posljednji dio bila smotra koja je dokaz zajedništva.

- Opremljenost naših vatrogasnih društava vrlo je dobra, ali ono što još više povjerenja ulijeva to su ljudi koji su uvijek spremni pomoći kakva god da se nevolja dogodi i koliko god teška situacija bila oni uvijek priskaču u pomoć što su dokazali nebrojeno puta. Prije desetak godina imali smo velike poplave i požare pri čemu je njihova spremnost bila ključna, a u današnje doba pandemije i potresa važnije je nego ikad stvorit sve potrebne preduvjete kako bi naša reakcija bila pravovremena i kvalitetna se što manje neželjenih posljedica - rekao je načelnik izrazivši nadu da će svi u sustavu civilne zaštite imati priliku za edukaciju i stjecanje novih znanja te imati što manje intervencija.

Uz to, načelnik je najavio rekonstrukciju Vatrogasnog doma za što će putem natječaja pokušati dobiti europska sredstva kroz Mjeru 7.4.1. ruralnog razvoja.

- Želja nam je imati jedan moderan vatrogasni dom koji će biti reprezentativan u općini i kakav naši vatrogasci i zaslužuju, koji će pružiti pravu slika našeg vatrogastva na koje smo izuzetno ponosni. Martijancu je potreban obnovljen dom, prilagođen potrebama modernog vatrogastva s kvalitetno opremljenim spremištima s lako dostupnom opremom - zaključio je Nađ.

Vatrogasna zajednica Općine Martijanec broji osam dobrovoljnih vatrogasnih društava, a središnja je operativna postrojba DVD Martijanec. Vatrogasna zajednica broji ukupno 635 članova, od kojih je 105 operativnih, te je po masovnosti u samom vrhu Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Martijanec Saša Lenček istaknuo je kako su sva društva opremljena vozilima i propisanom zaštitnom opremom te kako su prošle godine dobili velike donacije.

- Od Hrvatske vatrogasne zajednice stiglo je pick up vozilo, iz Ministarstva gospodarstva brodica s prikolicom za nesreće na vodi. U sustavu civilne zaštite Općine Martijanec vatrogasci su doslovno jedina operativna snaga, a u proteklih smo se deset godina iskazali i prilikom poplava i velikih požara. Među rijetkima smo koji koriste i šire međunarodnu suradnju sa Slovenijom i Njemačkom, a imamo i dobru suradnju s kolegama iz Austrije - kazao je Lenček napomenuvši kako se VZO Martijanec kontinuirano usavršava svoje članove.

U smotri operativnih snaga sustava civilne zaštite Općine Martijanec sudjelovali su Državna uprava za zaštitu i spašavanje, HGSS – stanica Varaždin, PU varaždinska, Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg i osam DVD-ova s područja općine Martijanec – Hrastovljan, Slanje, Čičkovina, Madaraševec, Rivalno - Gornji Martijanec, Martijanec, Vrbanovec i Sudovčina.

LS METAL
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci