Slavko i Marijan Martan kreću na 300 kilometara dug pješački pohod do Vukovara

vv | 23.4.2024. u 17:37h | Objavljeno u Našim krajem

Slavko i Marijan Martan (umirovljeni dugogodišnji domar Srednje škole Ivanec) u četvrtak, 2. svibnja, iz Ivanca kreću na 300 kilometara dug pješački pohod do Vukovara.

Cilj im je da ovim zahtjevnim pothvatom odaju počast svim braniteljima s područja bivše Općine Ivanec poginulima u Domovinskom ratu, to više što je i njihov rođak Josip Martan, pripadnik Specijalne policije PU varaždinske „Roda“, i sam smrtno stradao 1991. godine u Hrvatskoj Kostajnici. Na putu koji će ih voditi kroz pet hrvatskih županija imat će svu podršku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec i HVIDR-e Ivanec, koji su preuzeli organizaciju i koordinaciju ovoga projekta. Naime, ove udruge imaju svoje ogranke po cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u županijama kroz koje će prolaziti Marijan i Slavko, a koje će im pružiti svu pomoć i logističku potporu tijekom njihova hoda za poginule.

Njihov pothvat počinje 2. svibnja u 6.30 kod spomen obilježja u Ivancu. Očekuje se da će na cilj, a on će biti na Memorijalnom groblju u Vukovaru, stići 10 dana kasnije, točnije, 12. svibnja. Želimo im svu sreću na putu dugom 300 km!