Slavi se Dan Općine Breznica, 22. srpnja, blagdan Sv. Marije Magdalene

vv | 22.7.2023. u 07:01h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Breznica je u petak, dan uoči 22. srpnja – blagdana Svete Marije Magdalene, zaštitnice župe, počela proslavu svoga ovogodišnjeg rođendana. Okupljene je na svečanosti pozdravio potpredsjednik Općinskog vijeća ove općine Ivan Andrašek, dok je o provedenim aktivnostima tijekom proteklih dvanaest mjeseci izvješće podnio općinski načelnik Stjepan Krobot.

Svi.jpg

U podrobnom izvješću posebno je istaknuo projekt gradnje novog vrtića u Breznici za koji je iz EU fondova odobreno 690 tisuća eura. Osim što je šire područje Breznice ove godine zadesilo nevrijeme i elementarna nepogoda koja je na brojnim cestama, poljoprivrednim kulturama i gospodarskim i stambenim objektima počinila znatnu štetu, modernizirane su i asfaltirane nerazvrstane ceste na relaciji Breznica – Foti – Žeželj duljine jednoga kilometra, dok se u naselju Drašković planira asfaltirati još jedna cesta te postaviti novi sloj asfalta na dionici Jarek Bisaški. Uređeno je i jedno sportsko igralište u Podvorcu, a raspisan je i natječaj za izgradnju tribine i sjenice na sportskom igralištu u Breznici.

Stjepan Krobot je na kraju svog izlaganja varaždinskom županu Anđelku Stričaku uputio riječi zahvale, kazavši kako je na molbu Općine Breznica za darivanjem dijela školskog zemljišta iza postojećeg vrtića Pčelica u Bisagu župan pokrenuo proceduru potrebnu da zemljište površine 700 kvadratnih metara postane vlasništvo Općine Breznica.

DV_Pcelica.jpg

Uime gostiju nazočnima se je potom obratio, i slavljeničkoj općini čestitke uputio, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Novog Marofa Siniša Jenkač, naglasivši kako upravo male sredine i lokalne samouprave poput Breznice poduzimaju brojne aktivnosti za boljitak života svojih žitelja. Potom je okupljene pozdravila zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec rekavši kako raduje činjenica da brojne aktivnosti općinskih udruga, poput umirovljeničke udruge Prigorčica, zatim lovaca, vatrogasaca a posebice vrtićke djece i školaraca, daju zaključiti kako ova općina temeljito brine o svojim žiteljima. U svečanom su programu izvedbom pjesama i plesova nastupila djeca Dječjeg vrtića Pčelica iz Bisaga i umirovljenici udruge Prigorčica iz Breznice.

Udruga_Prigorcica.jpg

U Bisagu će u subotu prijepodne u župnoj crkvi Svete Marije Magdalene biti održana sveta misa, poslije koje će proslava Dana Općine Breznica okupiti brojne umirovljeničke udruge s širega područja Varaždinske županije iz Sračinca, Svetog Ilije, Margečana, Martijanca, Cestice i Varaždinskih Toplica na sportskim igrama, čime će završiti ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Breznica.  

Uzvanici.jpg