ilustracija

Škvarić o istraživanju transparentnosti: "Time su potvrđeni dugogodišnji napori za otvorenošću"

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.7.2017. u 19:28h | Objavljeno u Našim krajem

-Ovo objektivno i statističko istraživanje samo potvrđuje dugogodišnje napore Grada Lepoglave za otvorenošću prema građanima i učvršćuje iste takve dobre rezultate prijašnjih godina kada je i GONG u svojem nezavisnom istraživanju utvrdio da je Grad Lepoglava jedan od izuzetno transparentnih gradova – prokomentirao je jučerašnje javno objavljene rezultate IJF-a gradonačelnik Marijan Škvarić.

Naime, Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica (županija, gradova i općina). Prema najnovijim podacima koji se odnose na istraživanje proračunske transparentnosti provedeno u razdoblju studeni 2015. – ožujak 2017., Grad Lepoglava ponovno se svrstao među najtransparentnije gradove u Hrvatskoj osvojivši maksimalni broj bodova.

Proračunsku transparentnost lokalnih jedinica IJF mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na njihovim službenim mrežnim stranicama, a to su u ovom ciklusu: godišnje izvršenje proračuna za 2015., polugodišnje izvršenje proračuna za 2016., prijedlog proračuna za 2017., izglasani proračun za 2017. i proračun za građane za 2017. godinu.

Lepoglava je prema ovom istraživanju dobila ocjenu odličan (5) i jedna je od najtransparentnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj.