Skupština DVD-a Donji Kneginec: Izgradnja novog spremišta može početi već ove godine Foto: Općina Gornji Kneginec

Skupština DVD-a Donji Kneginec: Izgradnja novog spremišta može početi već ove godine

Varaždinske vijesti | 31.1.2017. u 20:23h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi DVD-a Donji Kneginec održali su u subotu 28. siječnja u Društvenom domu u Donjem Knegincu svoju 77. redovnu godišnju sjednicu Skupštine, koja je ove godine bila izbornog karaktera, pa je tako izabrano i novo "staro" rukovodstvo, uz neke manje izmjene u tijelima Društva.

Osim brojnih članova DVD-a, sjednici su prisustvovali i općinski načelnik Goran Kaniški, zamjenik načelnika Robert Đuranec, zapovjednik VZO Gornji Kneginec Mario Grabar, predsjednik Mjesnog odbora Donji Kneginec Ivan Mihalić, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata klub Kneginec, Udruge voćara i vinogradara Varaždinbreg, kao i predstavnici Kneginečke udruge mladih te vatrogasci iz DVD-a Kneginec Gornji, Lužan Biškupečki, Varaždinbreg, Gornji Kučan, Varaždinske Toplice i Sveti Ilija.

Zapovjednik Mihael Magdić u Izvješću o radu društva naglasio je da je povećan broj članova te je učlanjeno i 10-tak članica, čime je ujedno oformljena ženska A natjecateljska ekipa, koja je već odradila velik broj vježbi. Dodao je da je kupljeno dosta vatrogasne opreme, vrijedne preko 30.000 kuna. Vatrogasnu postrojbu čini ukupno 13 potpuno osposobljenih vatrogasaca, a tijekom 2016. godine obavili su ukupno 10 aktivnosti. Pritom nije bilo niti jednog požara - dvije su bile tehničke intervencije, a sve ostalo dežurstva, osiguranja i usluge.

- U natjecateljskom dijelu muška A ekipa je ponovno bila vrlo uspješna s dosta osvojenih pehara, ali od svega valja izdvojiti nastup na državnom natjecanju vatrogasca u Puli gdje su uz malo više sportske sreće mogli ostvariti plasman i na međunarodnu vatrogasnu olimpijadu. Od ostalih aktivnosti posebno treba istaknuti završeno projektiranje novog vatrogasnog spremišta za što je izdana građevinska dozvola te radovi mogu početi već ove godine. Projekt je financirala VZO Gornji Kneginec, dok će izgradnju objekta financirati Općina Gornji Kneginec u predviđenom iznosu od 1.600.000 kuna - istaknuo je Magdić.

Predstavljen i godišnji Plan rada, kao i Financijski plan za 2017. koji je jednoglasno usvojen. Na Skupštini je dana razrješnica svim dosadašnjim dužnosnicima DVD-a te su izabrani novi. Za predsjednika je ponovno izabran Damir Vuk, za zapovjednika Mihael Magdić, zamjenika zapovjednika Ivan Pintarić, te za spremištara Jurica Bajz. Novi dopredsjednik je Matija Lukinec, novi tajnik Dean Pofuk i blagajnik Filip Pofuk. Za nove članove Upravnog odbora izabrani su još i Denis Pofuk, Marko Lukinec i Kristijan Cepanec. U Nadzorni odbor izabrani su: Pofuk Benedikt, Keretić Mirko i Špoljarić Dejan.

Na kraju sjednice uručena su priznanja i zahvalnice svim zaslužnim članovima, pojedincima, donatorima i sponzorima, te članovima muške ekipe koji su sudjelovali na državnom natjecanju. Nakon službenog dijela sjednice druženje je nastavljeno uz glazbeni sastav Alfa Band.

 

Galerija slika