Još jedna sramotna devastacija na području Ivanca, ovaj put u novom skate parku

Grad Ivanec/vv | 30.8.2023. u 13:22h | Objavljeno u Našim krajem

Grad moli građane koji imaju bilo kakva saznanja, da se jave u gradsku upravu (492-864) ili direktno policiji

- U našemu gradu ponovo bilježimo žalostan i sramotan primjer nove devastacije i krađe javne imovine - priopćili su iz gradske uprave.

>> Rampe na parkiralištu Rapikovec u Prigorcu razvaljene, Grad traži pomoć građana

Naime, u teretani na otvorenom uređenoj u sklopu novog skate i biciklističkog parka u Ivancu nepoznati počinitelji pod okriljem su noći sa svih sprava poskidali matice te time onemogućili daljnje sigurno korištenje sprava za vježbanje. 

Vjeruje se da su skinute planirano

- Odstranjeno je nekih 15-16 matica. Napominjemo da su matice bile jako pričvršćene i nije ih bilo moguće skinuti ručno. S razlogom se vjeruje da je određena osoba ili više njih matice poskidala planirano, uz upotrebu alata, s namjerom da sprave oštete ili ih onemoguće za korištenje. 

11879.jpeg

Ovakvim činom u veliku su opasnost doveli sve korisnike i sve naše sugrađane koji koriste teretanu, a koji su prilikom korištenja teretane mogli zadobiti po život ozbiljne ozljede.

Ovaj slučaj ugrožavanja života i sigurnosti te uništavanja i krađe javne imovine Grad Ivanec prijavio je policiji, smatrajući da zaslužuje kazneni progon.

U međuvremenu, a temeljem naloga Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Ivanca, Ivkom d.d. Ivanec zatvorio je teretanu i ogradio je trakama, uz upozorenje da vježbalište nije sigurno za korištenje.

Teretana u funkciji neće biti tako dugo se ne nabave i ugrade nove matice. 

Bezobrazluk, ugrožavanje života i zdravlja

S obzirom na to da su sprave za teretanu nabavljene iz inozemstva, to bi moglo potrajati. Stoga se upozoravaju svi korisnici da, zbog vlastite sigurnosti, ne zanemaruju upozorenja i da teretanu ne koriste do daljnjega.

Zbog ovakvog neviđenog bezobrazluka i ugrožavanja života i zdravlja sugrađana, Grad Ivanec pokrenuo je aktivnosti oko nabave i instaliranja video nadzora - dodali su.

Grad Ivanec moli sve građane, koji imaju bilo kakva saznanja o ovom slučaju, da to jave u gradsku upravu (492-864) ili direktno policiji.

Podsjetimo, početkom kolovoza netko je pokušao razvaliti rampe na parkiralištu Rapikovec u Prigorcu na parkirnim mjestima rezerviranim za intervencijska vozila HGSS-a i hitne medicinske pomoći.