Sjednica Općinskog vijeća M. Bukovca: Investicije i projekti vrijedni gotovo 10 milijuna kuna

Napisao/la: -
Sjednica Općinskog vijeća M. Bukovca: Investicije i projekti vrijedni gotovo 10 milijuna kuna Foto: Općina Mali Bukovec

Vijećnici Općinskog vijeća Malog Bukovca, na sjednici održanoj u petak, jednoglasno su prihvatili izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. U tom su razdoblju ostvareni prihodi u iznosu od 2,5 milijuna kuna, dok su rashodi bili na razini 1,6 milijuna kuna. I na prihodovnoj i na rashodovnoj strani došlo je do povećanja ostvarenja proračuna u odnosu na isto razdoblje lani, a veći dio proračuna realizirat će se u drugoj polovici godine.

- Iako je ostvarenje planiranih prihoda i rashoda poslovanja gotovo na razini istog razdoblja prethodne godine, veći dio i prihoda i rashoda u Općini Mali Bukovec već se tradicionalno ostvaruje u drugoj polovici poslovne godine - pojasnio je načelnik Općine, HSS-ov Darko Marković. Inače, većina sredstava u proračun stigla je preko poreza, a iznos je nešto veći od dva milijuna kuna.

Treba istaknuti kako se u drugoj polovici godine planiraju ostvariti veći projekti koji su prijavljeni na natječaje EU fondova i RH-a. Unatoč tome investicija je bilo i u prvih šest mjeseci.

- Realizirali smo kupnju stambenog objekta za socijalne skupine građana u Župancu u iznosu od 110.000 kn, izradu projektne dokumentacije za Društveni dom Mali Bukovec u iznosu od 138.750 kn te dodatna ulaganja na građevinskim objektima u vlasništvu Općine u iznosu od 290.488 kn, a koja obuhvaćaju radove na krovištu Društvenog doma u Lunjkovcu, radove na sanaciji Sportskog objekta u Malom Bukovcu, radove na nadstrešnici mrtvačnice u Svetom Petru te radove na stambenom objektu u Župancu - kazao je Marković.

Osim što su jednoglasno prihvatili izvješće o izvršenju proračuna vijećnici su jednoglasno prihvatili i izvješće načelnika o radu za prvih šest mjeseci. Marković je u izvješću posebno istaknuo da je Općina Mali Bukovec, nakon opsežne pripreme, prijavila projekte na fondove EU i nacionalne natječaje pojedinih Ministarstava.

- Rezultat toga svega su odobrena sredstva u iznosu od 9,6 milijuna kuna iz raznih natječaja. Od toga više od 4 milijuna kuna namijenjeni je za rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC047 . Iznos od 1,75 milijuna kuna, Ministarstva unutarnjih poslova, ide za rekonstrukciju i uređenje centra naselja Mali Bukovec. Za rekonstrukciju društvenog doma u Svetom Petru dobiveno je 3,3 milijuna kuna te 200 tisuću kuna za obnovu zdravstvene stanice u Malom Bukovcu. Za izradu dokumentacije za izgradnju društvenog doma u Malom Bukovcu dobiveno je 180 tisuća, a za dodatno ulaganje u dječji vrtić nešto više od 150 tisuća kuna. Tim sredstvima trebat će pridodati dio i od ŽUC-a a sam iznos znat će se nakon provedenog postupka javne nabave - zaključio je u izvješću Marković.

omb_sjednica_vijeca_srpanj_2018_7.JPG

omb_sjednica_vijeca_srpanj_2018_5.JPG

Martin Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.