Sjednica GV Varaždinskih Toplica: Komunalnoj tvrtki Forum pomoć u nabavi radnog vozila

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.9.2017. u 18:44h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Gradska vlast u Varaždinskim Toplicama nastavlja ubrzanim tempom rada, pa je tako ove srijede, 30. kolovoza, održana već 5. sjednica Gradskog vijeća. Na dnevnom redu našao se i rebalans proračuna, kojim je otvoren prostor za osiguravanje kapitalne pomoći od 250 tisuća kuna komunalnom društvu Forum Toplice za provedbu investicije, odnosno nabave motornog vozila s priključcima ukupne vrijednosti oko 130 tisuća eura.

- Grad je stopostotni vlasnike komunalne tvrtke Forum, za koju smo procijenili da je nedovoljno opremljena za djelatnost koju obavlja, kao i količinu posla koju ima samo na području Grada. Novim višenamjenskim vozilom obavljat će se razni poslovi. Ako imamo na umu da je na području Grada čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta o kojima vodimo brigu, vidljivo je da će radni sati novog vozila biti iskorišteni maksimalnom – prokomentirala je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

A kada je riječ o nerazvrstanim cestama potrebno je spomenuti kako je u završnoj fazi analiza njihova stanja i evidentiranje duljine pojedinih dionica, a sve s ciljem budućeg asfaltiranja tih prometnica.
- Kada budemo krenuli u samo asfaltiranje tih cesta, bez sufinanciranja građana neće biti moguće realizirati ovaj projekt. Za sada je odluka da se iznos asfaltiranja za svaku pojedinu dionicu dijeli na pola – dakle, pola sufinanciraju građani, a pola Grad. Ako se građani na nekoj dionici prije organiziraju, prije će doći na red da se ta dionica asfaltira – dodaje gradonačelnica Ratković.
Jedna od točaka dnevnog reda odnosila se na upravljanje gradskim nekretninama. S obzirom da se radi, složili su se gradski vijećnici, o najvećem bogatstvu kojim raspolaže Grad Varaždinske Toplice, dogovoreno je da se o ovoj temi provede opširnija dodatna rasprava te da se ponovno uvrsti na dnevni red na jednoj od sljedećih sjednica.
Inače, iza gradonačelnice Dragice Ratković prvih je 100 dana na čelu Grada, što je bila prilika da se osvrne na dosad učinjeno.

- Smatram da puno i kvalitetno radimo. Ono što možemo istaknuti kao realizirano ili da je u fazi zaključivanja, svakako je projekt reciklažnog dvorišta s kojim uskoro započinjemo. Početkom rujna za naš se Grad konačno otvara nova katastarska općina Varaždinske Toplice. Samim time možemo dobiti građevinsku dozvolu za prilaznu cestu za naš autobusni kolodvor. U redovni proračun uvršten je i dovršetak grobne kuće u Rukljevini, a predviđeni su i radovi na društvenom domu u Tuhovcu. Puno je malih zahvata kojima rješavamo tekuće problema – zaključila je Ratković.

Na kraju sjednice gradonačelnica se osvrnula i na Lovrečevo, trodnevnu manifestaciju koja je održana povodom Dana Varaždinskih Toplica, a koja je dobila brojne pohvale velikog broja posjetitelja.

- Dokazali smo da i s malo novaca možemo napraviti događaj koji će biti posjećen i o kojem će se pričati. Puno je volontera bilo uključeno u organizaciju i koji su svojim angažmanom pomogli da se Lovrečevo održi. Cijela manifestacija koštala je oko 88 tisuća kuna, s time da smo prihodovali nešto više od 30 tisuća kuna kroz sponzore i izlagače, a samo je ostatak pokriven iz gradskog proračuna – rekla je Dragica Ratković.