Sjednica GV Varaždinske Toplice: "Takve ste stvari sada rješavali na GV i nikada više!"

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.6.2017. u 19:24h | Objavljeno u Našim krajem

Prihvaćanjem zapisnika sa konstituirajuće sjednice te dnevnog reda započela je druga sjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica na kojoj je prisustvovalo svi 15 vijećnika, među kojima, može se primjeiti, nema ni jedne žene.

Nakon prozivke vijećnika slijedilo je prihvaćanje Rješenja o izboru i imenovanju Komisije za statut, poslovnik i normativnu djelatnost GV Varaždinskih Toplica; Komisiju za financije i proračun GV te socijalnog vijeća što je prihvaćeno većinom glasova vijećnika bez neke posebne rasprave.

Druga točka dnevnog reda odnosila se na godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Varaždinskih Toplica za prošlu godinu što je, također, prihvaćeno većinom glasova vijećnika dok su dva vijećnika bila suzdržana.

Među ostalim, tu je rečeno da je ostvarenje prihoda poreza na dohodak bilo vrlo uspješno tijekom 2016. godine i u okviru tih ostvarenja iz prihoda izvršavani su uredno rashodi i određene aktivnosti i investicije. Također je istaknuto da su Grad i oba proračunska korisnika, Dječji vrtić i i Zavičajni muzej, prošlu godinu završili s pozitivnim rezulatom te da su bile podmirene, mane-više sve obaveze, a novi će se proračun donijeti za nekoliko dana.

Slijedio je prijedlog odluke o gradskim porezima na što je vijećnik Bedeković istaknuo da apelira na predsjednika GV, Franju Prsteca, da napusti sjednicu kako bi se primjenio poslovnik GV članak 11. stavak 6. te da ga zamijeni potpredsjednik GV Stjepan Denžić jer je apsurdno da odluku o gradskim porezima potpisuje osoba koja se spominje kao najveći porezni dužnik u Varaždinskim Toplicama na što mu je predsjednik GV Prstec uzeo riječ.

-Gospodine vijećniku uzimam vam riječ, takve ste stvari sada rješavali na Gradskom vijeću i nikada više - bio je jasan Prstec, dodavši da će mu sljedeći puta uzeti i pravo glasovanja pa će morati napustiti sjednicu.

Na kraju su i prijedlog odluke o gradskim porezima, odluka o povjeravanju poslova utvrđivanja, evidentiranja, nadzora, naplate i ovrhe gradskih poreza te prijedlog pravilnika o jednostavnoj nabavi jednoglasno prihvaćene.