Projekt se provodi u naseljima u kojima se nalaze najkritičnije točke Foto: DVD Ludbreg / ilustracija

Siguran Ludbreg: Kreću edukacije mladih vozača o važnosti pridržavanja prometnih pravila

I.D./Varaždinske vijesti | 2.10.2016. u 17:11h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Tijekom listopada za mlade vozače s područja Mjesnih odbora Ludbreg, Hrastovsko i Sigetec provest će se tri edukacije na kojima će se prezentirati preventivne mjere kako bi se mladi vozači do 24 godine podučili za sigurnu vožnju i potaknuli na odgovorno ponašanje u prometu.

Riječ je o aktivnostima u sklopu projekta "Siguran Ludbreg", koji provodi Grad Ludbreg u suradnji s Autoklubom Ludbreg i Srednjom školom Ludbreg. Projekt se provodi šest mjeseci i usmjeren je na povećanje znanja sudionika u prometu, provedbu praktično-edukativnih radionica te educiranjem mladih vozača o važnosti pridržavanja propisanih brzina na prometnicama visokog rizika te širenjem znanja i informacija o tome kako povećati sigurnost u prometu za sve uključene. Provodi se u naseljima Ludbreg, Hrastovsko i Sigetec, tj. u naseljima u kojima se nalaze najkritičnije točke vezane uz sigurnost u prometu.

Na 24. Ludbreškom sejmu građanima su podijeljeni letci s ciljem informiranja o ciljevima projekta te aktivnostima koje će se provoditi tijekom realizacije projekta. Na web portalu Grada Ludbrega nalazi se on-line upitnik o ponašanju sudionika u prometu za razvijanje baze podataka o sigurnosti u prometu na području Grada Ludbrega.

Iz Grada Ludbrega mole mlade vozače do 24 godine te ostale građane naselja Ludbreg, Hrastovsko i Sigetec da ispune on-line upitnik. U upitniku građani te mladi vozači mogu dati svoje primjedbe, mišljenja i prijedloge za poboljšanje sigurnosti prometa u svojem naselju.