SDP podržao proračun Grada Ludbrega za iduću godinu Foto: SDP

SDP podržao proračun Grada Ludbrega za iduću godinu

Varaždinske vijesti | 29.12.2021. u 11:29h | Objavljeno u Našim krajem

- Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega izglasan je proračun za 2022. godinu uz podršku SDP-a. Grad Ludbreg tako se pridružio inicijativi SDP-a protiv menstrualnog siromaštva pa će iduće godine učenicama osnovne i srednje škole u Ludbregu osigurati besplatne higijenske potrepštine - priopćili su iz ludbreškog SDP-a.

- Također, na prijedlog Gradske organizacije SDP-a Ludbreg i u dogovoru s gradonačelnikom Dubravkom Bilićem od sljedeće godine povećane su naknade za novorođenu djecu i to s 1200 kn na 2500 kn za svako rođeno dijete. Proračunom za iduću godinu povećava se i ekonomska cijena dječjeg vrtića s 1300 kn na 1450 kn pa će tako Grad Ludbreg sufinancirati 950 kn po djetetu umjesto dosadašnjih 800 kn i to u svim vrtićima na području grada Ludbrega dok će cijena za roditelje ostati ista - naveli su.

- Povećanje iznosa jednokratne naknade za novorođenčad i to na čak 2500 kn za svako dijete i povećanje ekonomske cijene vrtića s većim sufinanciranjem iz gradskog proračuna bez dodatnog opterećenja za roditelje SDP je podržao s obzirom da je to jednim dijelom i dio našeg predizbornog programa. Pozdravljamo također priključenje inicijativi SDP-a za sufinanciranje menstrualnih higijenskih potrepština za učenice u Osnovnoj i Srednjoj školi u Ludbregu s obzirom da Županija nije imala sluha da se projekt financira iz županijskog proračuna - ističu iz GO SDP-a Ludbreg.

Označeno u