Sastanak s ravnateljima: Grad Lepoglava želi potaknuti fizičku aktivnost djece

| 11.5.2016. u 12:54h | Objavljeno u Našim krajem

Na inicijativu lepoglavskog gradonačelnika Marijana Škvarića održan je sastanak s ravnateljima i profesorima tjelesnog odgoja osnovnih škola Lepoglave, Kamenice i Višnjice  te predstavnika Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave na temu sportskih aktivnosti  i načina da se što više djece uključi u sportske manifestacije u Lepoglavi.

-Lepoglava promiče sport  i bavljenje njime u svakoj životnoj dobi. Priznanje za to je i status  Europskog grada sporta u 2015. godini. Također grad podupire sport kroz izdvajanja za rad Zajednice sportskih udruga i sportskih klubova, a često su to jedina sredstva s kojima klubovi raspolažu. Stoga želimo potaknuti i naše gospodarstvenike da izdvajaju za određene sportske programe , osobito što se tiče djece, jer svima nam je u interesu zdravlje i kvaliteta života u našem gradu -  istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U kameničkoj  i lepoglavskoj osnovnoj školi djeca od prvog do četvrtog razreda  uključena su  u program Univerzalne sportske škole, aktivnosti provode dva puta tjedno, a zastupljeni su svi sportovi.  U višnjičkoj pak osnovnoj školi kroz Školsko sportsko društvo također se provode sportske aktivnosti djece dva puta tjedno i to u svim sportovima.

Svake nedjelje višnjička udruga UŠR sport za sve  organizira sportsko popodne na Višnjici u koje su uključena  i školska djeca i njihovi roditelji. Problem je taj što već u višim razredima interes za sport pada, te je potrebno naći dodatne mogućnosti poticaja i motivacije djece i mladih za bavljenje sportskim aktivnostima.

Ovom prigodom Damir Kužir, tajnik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave  istaknuo je kako se u Lepoglavi godišnje organiziraju dvije velike sportske manifestacije koje okupljaju širok krug  građana  i promiču fizičku aktivnost i bavljenje sportom u svim životnim dobima – Svjetski dan izazova u svibnju i Europski dan sporta u rujnu te su ravnatelji izrazili spremnost za suradnju i mogućnost uvrštavanja i ovih aktivnosti  u školske kurikulume.

Prva sportska manifestacija koja slijedi je Svjetski dan izazova koji će se održati 25. svibnja u gradskom parku pored Doma kulture, a pozvani su svi građani Lepoglave, od onih najmlađih do najstarijih da se pridruže ovom događaju.