Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec

Uz prihode od 9,6 milijuna kuna, Općina Trnovec Bartolovečki imala višak od tri milijuna

| 20.9.2019. u 08:03h | Objavljeno u Našim krajem

U prvoj polovici ove godine prihodi proračuna Općine Trnovec Bartolovečki iznosili su 9.658.214,01 kunu, a rashodi 6.751.317,47 kuna te je višak 2.912.010,95 kuna, navedeno je u polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna koji je bio na dnevnom redu sinoćnje sjednice Općinskog vijeća.

Zadovoljan sam punjenjem proračuna u ovoj godini, a slijedi i uplata sredstava s nacionalne razine za realizirane projekte čime će situacija u proračunu biti još bolja. S obzirom na sve, proračun bi ove godine trebao biti ostvaren onako kako smo ga i planirali, a to je iznos od 22 milijuna kuna – pojasnio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Vijećnici su primili i polugodišnje izvješće o radu načelnika u kojem je naveo prijavu dva projekta na natječaje pa je za izvanredno održavanje Branimirove ulice u Trnovcu Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo 312 tisuća kuna, a za energetsku obnovu bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu Ministarstvo regionalnog razvoja 263.489,53 kune.

U prvih šest mjeseci ove godine završen je projekt građenja nerazvrstanih cesta, Ulice Široke ledine i Radničke ulice u Trnovcu. Završeni su radovi na izgradnji niskonaponske mreže u Šemovcu – rekao je Šamec i dodao da su završeni radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Zeko u Trnovcu, da su u tijeku radovi na unutarnjem uređenju društvenog doma u naselju Zamlaka, a u Bartolovcu se provode pripreme za projekt aglomeracije.

U travnju se Općina uključila u Program javnih radova prema kojem je odobreno zapošljavanje troje dugotrajno nezaposlenih na vrijeme od šest mjeseci. Zajedno s Crvenim križem i ove godine provodimo projekt „Pomoć u kući“ u sklopu kojeg su zaposlene dvije osobe s područja Općine. Projekt je započeo prošle i traje dvije godine – dodao je Šamec koji je također naglasio dobru suradnju s vijećima mjesnih odbora, osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu te udrugama koje djeluju na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Općinsko je vijeće dalo suglasnost za ulazak Općine Trnovec Bartolovečki u sastav urbanog područja Grada Varaždina. Ono se ustrojava radi učinkovitijeg planiranja, usklađivanja i provedbe politike regionalnog razvoja te mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih za Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) u razdoblju 2021.-2027. godine.

Krajem kolovoza u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Varaždinu, evidentirane su 74 nezaposlene osobe s područja Općine Trnovec Bartolovečki. To je nastavak smanjenja broja nezaposlenih. Tako je, primjerice u svibnju nezaposlena bila 81 osoba. Dodajmo i da je Općina prihvatila pokroviteljstvo nad obilježavanjem 90. obljetnice osnutka Osnovne škole Trnovec.