Sastalo se općinsko vijeće - Općina Trnovec Bartolovečki nastavlja s ulaganjima u obrazovanje

| 2.8.2020. u 09:08h | Objavljeno u Našim krajem

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki prihvaćena je odluka o dodjeli nagrada najboljim učenicima osnovnih škola Trnovec i Šemovec za postignute iznimne rezultate na natjecanjima školske, županijske i državne razine u pojedinim nastavnim predmetima, izvannastavnim aktivnostima, zalaganju i uzornom ponašanju.

Nagrade u obliku prijenosnog računala i pripadajuće torbe dodjeljuju se učeniku 8.a razreda OŠ Trnovec Josipu Kosecu i učenici 8. razreda OŠ Šemovec Anji Špoljarić. Općina Trnovec Bartolovečki nastavlja sa sufinanciranjem programa produženog boravka u osnovnim školama Trnovec i Šemovec i u školskoj godini 2020./2021.

- Za program produženog boravka svake godine postoji veliki interes. Provodit će ga dvije zaposlenice od 12 do 17 sati u OŠ Trnovec, odnosno od 11:30 do 16:30 u OŠ Šemovec. Produženi boravak sufinancira se tako da roditelji plaćaju 350 kuna mjesečno, Varaždinska županija 100 kuna, a Općina u visini preostalog iznosa do pune mjesečne cijene produženog boravka – poručio je načelnik Zvonko Šamec.

Dodao je kako će Općina sufinancirati i nabavu školskih bilježnica i/ili školskog pribora učenicima polaznicima OŠ Trnovec i Šemovec u visini od 200 kuna. Pravo na sufinanciranje ostvaruju roditelji kupnjom školskih bilježnica i/ili školskog pribora u prodavaonici Narodne novine u Varaždinu, a na osnovi popisa djece polaznika osnovnih škola. Ovo program vrijedi do 31. prosinca 2020. godine.

Kreće se i s projektom rekonstrukcije Dječjeg vrtića „Zeko” kojim će se postojeća dvorana prenamijeniti u prostor za još jednu skupinu, onu jasličku, a zbog povećane potrebe za smještajem djece u vrtić. Ujedno se priprema i veliki projekt dogradnje vrtića kako bi se rasteretile liste čekanja te omogućio smještaj za svu djecu s područja općine.

Na sjednici vijeća priopćeno je i kako su prema izvješću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Varaždin, u svibnju na području općine Trnovec Bartolovečki zabilježene 102 nezaposlene osobe, a u lipnju 91. Također, društvo Čistoća, davatelj javnih usluga prikupljanja komunalnog otpada, podnijelo je izvješće o količinama prikupljenog miješanog otpada u prvih pet mjeseci 2020. godine, iz kojeg je vidljivo da je količina prikupljena na području općine manja od pretpostavljene granične količine.

- Drago mi je vidjeti ove podatke jer kada pogledate analizu jedinica lokalne samouprave, ispada da su one koje su prikupile manje otpada od predviđenog u manjini. Iz rezultata je vidljivo da su naši građani prepoznali važnost odvajanja otpada te time stvaranja manje količine miješanog komunalnog otpada. Zahvaljujući takvim rezultatima, u okviru smo propisanih ciljeva – rekao je načelnik Šamec.

Članove vijeća obavijestilo se i kako je početkom srpnja stiglo priopćenje instituta za javne financije koji je istraživao transparentnost proračuna županija, gradova i općina. Općina Trnovec Bartolovečki za proračunsku je transparentnost osvojila maksimalan broj bodova.

Namjera ove izvršne vlasti je da našim mještanima ponudimo potpuni uvid na koji se način postupa s novcima poreznih obveznika. Da u tome uspijevamo, već treću godinu zaredom potvrđuje i čista petica Instituta – istaknuo je načelnik Šamec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci