Saniranje "crnih točaka": U planu izgradnja rotora u Velikom Bukovcu Foto: Općina Veliki Bukovec

Saniranje "crnih točaka": U planu izgradnja rotora u Velikom Bukovcu

Varaždinske vijesti | 27.1.2019. u 20:45h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće Općine Veliki Bukovec na svojoj je 18. sjednici, održanoj u petak, donijelo nekoliko važnih odluka među kojima su i one o visini paušalnog poreza te o komunalnoj naknadi i doprinosu. Na dnevnom je redu bila i odluka o pokretanju postupka javne nabave usluge izrade projektne dokumentacije za izgradnju rotora u Velikom Bukovcu.

Odlukom o komunalnoj naknadi utvrđena su naselja u Općini Veliki Bukovec u kojima se naplaćuje komunalna naknada te tko su obveznici i kakve su im obveze plaćanja naknade. Također, ovom je odlukom utvrđeno koje se nekretnine važne za Općinu Veliki Bukovec u potpunosti ili djelomično oslobađaju od plaćanja komunalne naknade.

– Ovom odlukom išlo se na maksimalno moguće smanjivanje komunalne naknade u okvirima koji su propisani Zakonom – zaključio je načelnik, HSS-ov Franjo Vrbanić.

Općinski su vijećnici prihvatili i odluku kojom se određuju uvjeti i način utvrđivanja visine komunalnog doprinosa. Obje su odluke, i ona o komunalnoj naknadi i ona o komunalnom doprinosu, dobile jednoglasnu podršku vijećnika.

Također jednoglasno je prihvaćena i odluka o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj. Po toj odluci visina paušalnog poreza iznosi jedinstvenih 150 kuna za sve tri kategorije, za naselja Veliki Bukovec, Kapela Podravska i Dubovica.

Ujedno je i prihvaćena odluka kojom se pokreće postupak jednostavne nabave usluge izrade projektne dokumentacije za izgradnju rotora na raskrižju Dravske i Kolarove ulice u Velikom Bukovcu. Procijenjena vrijednost nabave ukupno iznosi 50.000 kuna bez PDV-a, a sredstva su osigurana u proračunu Općine Veliki Bukovec za ovu godinu.

– Prijavili smo se na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za saniranje "crnih točaka". Očekujem da ćemo ovoga puta proći na natječaju budući da je sanacija odnosno izgradnja rotora na spomenutom raskrižju nužna kako bi povećali sigurnost u prometu naših sumještana, prije svega onih najranjivijih skupina u prometu, a to su pješaci i biciklisti – rekao je Vrbanić dodajući da posljednji pokazatelji nažalost potvrđuju sve veći broj prometnih nesreća na tom raskrižju.

veliki_bukovec_vijece_2_vrbanic.JPG