Sanirana klizišta u Žarovnici i Gornjoj Višnjici Foto: Grad Lepoglava

Sanirana klizišta u Žarovnici i Gornjoj Višnjici

Varaždinske vijesti | 2.8.2018. u 13:15h | Objavljeno u Našim krajem

Na lepoglavskom su području, točnije u Žarovnici i Gornjoj Višnjici, ovih dana završili radovi na uređenju dvaju klizišta čiju je sanaciju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja financijski potpomoglo s 250.000 kuna.

Riječ je o sredstvima koja su Gradu Lepoglavi dodijeljena temeljem dostavljenog projektnog prijedloga na Javni poziv za sufinanciranje projekata sanacije klizišta u 2018. godini kojeg je Ministarstvo graditeljstva objavilo krajem veljače ove godine. Grad Lepoglava i s vlastitim je udjelom, uz spomenuta sredstva Ministartsva, sanirao dva klizišta – jedno u naselju Galovići u Žarovnici vrijednosti 169.604,38 kuna te drugo u naselju Višnjička Ves u Gornjoj Višnjici vrijednosti 126.088,25 kuna. Za oba projekta dobivena su sredstva u iznosu od 250.000 kuna, dok je ostatak financiran direktno iz gradskog proračuna.

- Sanacija je završena u vrlo kratkom roku zbog dobre pripreme posla koju su u koordinaciji s Gradom izvele domaće tvrtke. Lepoglava muku muči s klizištima zadnjih par godina i nekako smo nažalost već navikli da svake godine moramo sanirati nekoliko takvih lokacija diljem grada. Bilo kakva sredstva koja nam mogu pomoći u ovakvim hitnim intervencijama u prostor svakako nam dobro dođu, ali to je, kad se gleda ukupna šteta ipak kap u moru. Potrebno je provesti jedno trajnije rješenje da se pomogne građanima kako više ne bi brinuli oko lokacije idućeg klizišta – kazao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač nakon obilaska radova u ova dva naselja.

lepoglava_-_sanirana_klizista_2.jpg

lepoglava_-_sanirana_klizista_3.jpg