Sanira se klizište u Pecama, slijede radovi na opasnim klizištima u Prigorcu Foto: Grad Ivanec

Sanira se klizište u Pecama, slijede radovi na opasnim klizištima u Prigorcu

VV | 5.3.2020. u 09:32h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 25. veljače, počeli su radovi na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti u Pecama, na predjelu Šalamona.

Riječ je o klizištu koje se aktiviralo prije nekoliko godina te otad kontinuirano "radi" stvarajući odrone zemlje koji otežavaju promet ovom cestom.

Temeljem provedenog natječaja, Grad Ivanec je sanacijske radove dodijelio tvrtki TTG iz Donje Višnjice, a ugovorena vrijednost radova je 123.600 kuna. Ovih dana (9. ožujka) završava i natječajni postupak za odabir izvođača radova na dva klizišta u Prigorcu (Jazvečine 1 i 2), na nerazvrstanoj cesti Prigorec – Ivanečka Željeznica. Radi se o velikim klizištima međusobno udaljenim tek nekoliko desetaka metara, koja su ozbiljno zaprijetila sigurnosti okolnih klijeti i vikendica. Oba su se aktivirala za vrijeme velikih kiša u proljeće 2018. godine.

Kao što se vidi na priloženoj ilustraciji, stanje je loše jer jedno klizište je već potpuno razorilo cestu i promet njome je potpuno onemogućen, pa je Grad stanovnicima omogućio pristup nekretninama uredivši šumski put iz pravca Ivanečke Željeznice. Radovi će početi odmah nakon završetka postupka javne nabave, a procijenjena vrijednost sanacije je oko 800.000 kuna. U financiranju radova Grad očekuje potporu Hrvatskih voda koje su, podsjećamo, znatnim iznosom (1,1 milijun kuna) i prošle godine pomogle u sanaciji klizišta u u Margečanu, Gačicama i Salinovcu.

Označeno u