Sanira se još jedno klizište na lepoglavskom području Foto: Grad Lepoglava

Sanira se još jedno klizište na lepoglavskom području

Varaždinske vijesti | 28.7.2021. u 20:25h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon saniranog klizišta u Lepoglavskoj Vesi, traju intenzivni radovi na sanaciji još jednog klizišta na području Grada Lepoglave.

Riječ je o klizištu u naselju Zolmani na području Mjesnog odbora Zlogonje. Na tom je području uslijed klizanja tla oštećena nerazvrstana lokalna cesta NC-123 koja će uskoro, po završetku radova u okviru kojih je izgrađen potporni zid te uređen kolnik na koji će biti postavljen novi asfaltni tepih, biti u potpunosti sanirana.

- Uz druge projekte i programe koje provodimo na gradskom području, kontinuirano radimo na sanaciji oštećenja na komunalnoj infrastrukturi nastalih uslijed pojave klizišta koja su na području Grada Lepoglave prouzročila velike štete. Na žalost, riječ je o financijski zahtjevnim zahvatima kojima postojeću komunalnu infrastrukturu vraćamo u stanje kakvo je bilo prije pojave klizišta i nastalih oštećenja. No, budući da je riječ o komunalnoj infrastrukturi važnoj za svakodnevni život naših građana intenzivno radimo na tome da je ponovno, na korist naših građana, stavimo u potpunu funkciju – poručio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić obilazeći radove sanacije klizišta u naselju Zolmani.

Riječ je o radovima ugovorene vrijednosti od 597.260 kuna s PDV-om. Dio sredstava za sanaciju klizišta u naselju Zolmani Grad Lepoglava je osigurao iz svog proračuna, a dio, 364.000 kuna, na natječaju Hrvatskih voda. Radove izvodi domaća tvrtka TTG iz Donje Višnjice.

lepoglava_sanacija_sklizista_zolmani_3.jpg

lepoglava_sanacija_sklizista_zolmani_1.jpg

lepoglava_sanacija_sklizista_zolmani_2.jpg