Sanacija nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave bez zastoja jer lokalne ceste su važne Foto: Grad Lepoglava

Sanacija nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave bez zastoja jer lokalne ceste su važne

VV | 20.5.2020. u 19:13h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Grada Lepoglave postoji više od 100 kilometara nerazvrstanih cesta koje povezuju gradska naselja i omogućuju dostupnost domaćinstva. U posljednjih desetak godina intenzivno se ulagalo u njihov razvoj dok se sanacije obavljaju ovisno o potrebama i nastalim oštećenjima. 

Ove godine Grad Lepoglava je u sklopu gradskog programa održavanja nerazvrstanih cesta u proračunu izdvojio milijun kuna za sanaciju, a radovi se izvode bez zastoja uz maksimalan angažman svih prisutnih na terenu. Uz održavanje i popravke asfaltiranih i makadamskih kolnika, izvode se i radovi na održavanju objekata cestovne odvodnje i opreme. Uz to, kosi se trava i sječe raslinje uz prometnice te se nabavlja i postavlja prometna signalizacija.

- Ceste život znače, a mi na lokalnoj razini znamo koliko su građanima važne lokalne ceste koje im omogućavaju dolazak do njihovih kuća i posjeda. Zbog toga, uz razvoj lokalne cestovne infrastrukture, odnosno izgradnju novih prometnica, vodimo brigu o održavanju postojećih kako bi građanima omogućili punu mobilnost. Svake godine s proljećem pokrećemo program održavanja nerazvrstanih cesta budući da, što je neminovno, pod utjecajem vremenskih uvjeta i korištenja cesta dolazi do njihova oštećenja. Ta je oštećenja potrebno sanirati što u okviru ovog programa i činimo. Pri tome nam je važna suradnja s mjesnim odborima koji nam ukazuju na potrebe za sanacijom određenih dionica. Ta je suradnja odlična i rezultira uspješnoj realizaciji i ovog programa – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Radovi koji se provode u okviru realizacije programa održavanja nerazvrstanih cesta izvodi domaća tvrtka TTG iz Višnjice.