Sanacija klizišta u Vrtlinovcu, modernizacija ceste u Martinkovcu te igrališta Ul. grada Vukovara

J.Š./ Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 12:07h | Objavljeno u Našim krajem

U Varaždinskim Toplicama, nakon što je u ovom mandatu gradonačelnice Dragice Ratković stiglo 366 milijuna kuna investicija, projekti i dalje ne staju. Ovih je dana dovršeno nekoliko njih, a riječ je o sanaciji klizišta u naselju Vrtlinovec, modernizaciji nerazvrstane ceste u Martinkovcu te izgradnji dječjeg igrališta u Ulici grada Vukovara pokraj škole.

Vrijednost projekta sanacije klizišta u Vrtlinovcu iznosi 170.000 kuna, od čega su Hrvatske vode sufinancirale projekt s 90.000 kuna, a ostala sredstva osigurao je Grad Varaždinske Toplice. Riječ je o sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti kod kapelice u Vrtlinovcu koja je dovršena ovih dana.

– Klizišta su veliki problem u ovom dijelu Hrvatske i saniramo ih po potrebi prema dostupnim sredstvima s nacionalne razine, ali i zahvaljujući vlastitim sredstvima. Konkretno ovaj se projekt realizirao u suradnji s Hrvatskim vodama, a sve kako bismo cestu učinili sigurnom za sve naše stanovnike – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Nastavlja se i modernizacija nerazvrstanih cesta, točnije uređena je nerazvrstana cesta u Martinkovcu. Vrijednost projekta je 73.000 kuna.

– Kako bismo ostvarili što bolji gospodarski rast, radimo na poboljšanju prometne infrastrukture. Projekti modernizacije nerazvrstanih cesta osim što osiguravaju bolje uvjete života naših stanovnika, doprinose i razvitku ovoga kraja – dodala je gradonačelnica Ratković.

Jedan od važnijih projekata Grada Varaždinskih Toplica, prije svega za mlade, je i izgradnja dječjeg igrališta u Ulici grada Vukovara, vrijednosti gotovo 320.000 kuna.

– Ove smo godine izgradili dječje igralište za naše najmlađe pokraj škole. Želimo da mlade obitelji ostanu u našem gradu i da im se djeca imaju gdje bezbrižno igrati, ali park će biti mjesto okupljanja ne samo najmlađih, već i mladih, odnosno ljudi u „zlatnim godinama”, gdje će se svi zajedno moći rekreirati. Možda izgleda kao manji projekt, ali u cijeloj priči brige za mlade i mlade obitelji vjerujte mi da je ovo jako važan segment – zaključila je Ratković.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci