Izgradnja novog rotora smirila je promet na kritičnom raskrižju u Trnovcu, naglasio je načelnik Šamec

Šamec: ŽUC ima svu dokumentaciju i projekte te može krenuti u rješavanje problema kod OŠ Trnovec

Varaždinske vijesti | 19.2.2021. u 13:19h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki kontinuirano vodi brigu o sigurnosti u prometu na području općine. Upravo je zato Općina već napravila elaborat i projektnu dokumentaciju za sve problematične točke u općini koje zahtijevaju adekvatna rješenja zbog veće sigurnosti svih sudionika prometa, a posebno onih najmlađih. Tako pripremljena dokumentacija poslana je Županijskoj upravi za ceste od koje i vodstvo Općine, ali i mještani očekuju skori početak radova.

Tako je među dokumentacijom pripremljena i ona za rekonstrukciju pješačkog prijelaza kod Osnovne škole Trnovec, kazao je načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec, koji naglašava važnost brige za najmlađe sudionike u prometu. Podsjetio je da se briga o ovome vodi na području cijele općine.

– Da je sigurnost svih sudionika u prometu jedan od prioriteta Općine Trnovec Bartolovečki, potvrđuju i projekti koji su državnu cestu koja prolazi Trnovcem učinili sigurnijom, a izgradnja novog rotora smirila je promet na kritičnom raskrižju. U naseljima Trnovec, Šemovec i Zamlaka na četiri su lokacije pješačkih prijelaza postavljena rasvjetna tijela kako bi se vozačima skrenula pažnja na povećani oprez, a ujedno i povećava vidljivost pješaka. Također, rasvjetno je tijelo postavljeno na državnoj cesti na pješačkom prijelazu kod osnovne škole u Šemovcu – rekao je Šamec.

Općina Trnovec Bartolovečki zatražila je izradu prometnih elaborata postavljanja novih uzdignutih ploha za smirivanje prometa na županijskim te nerazvrstanoj cesti. Radi se redom o lokacijama na županijskoj cesti u Šemovcu kod raskrižja Plitvičke i Ulice braće Radić, zatim na županijskim cestama u Trnovcu – u Bartolovečkoj ulici kod Osnovne škole i u Novoj ulici kod raskrižja s ulicama V. Nazora i I. Cankara – te na nerazvrstanoj cesti odnosno Sportskoj ulici kod k.b. 4 u Žabniku. Prometna su rješenja dogovorena u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

– Ujedno zahvaljujemo i kolegama iz Županijske uprave za ceste Varaždinske županije koji su zasigurno imali priliku vidjeti dokumentaciju navedene projekte te koji su sigurno upoznati s inicijativama Općine Trnovec Bartolovečki prema ŽUC-u za rješavanjem problematičnih točaka u prometu – dodao je načelnik Općine koji osobno, ali kao i mještani te oni najmlađi, očekuju skoro rješenje pješačkog prijelaza kod OŠ Trnovec.
Valja dodati da tijekom četverogodišnjeg mandata vijećnik Zdravko Hudler u Općinskom vijeću niti jednom nije potaknuo raspravu ili zatražio rješavanje ove problematike.