Roditelji oslobođeni sufinanciranja Dječjeg vrtića Vinica u prosincu

VV | 23.11.2021. u 18:22h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu provedbe ugovora zaključenog između Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Općine Vinica, Općinski načelnik dr.sc. Branimir Štimec,prof., donio je odluku da roditelji budu izuzeti od plaćanja odnosno sufinanciranja u mjesecu prosincu za Dječji vrtić Vinica. Roditeljima će to ujedno biti i prigodan božićni poklon te rasterećenje kućnih troškova.

Naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade i Općina Vinica potpisali su Ugovor o dodjeli sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini. Cilj je spomenute mjere , za koju su osigurana financijska sredstva, što veće institucijsko zbrinjavanje djece predškolske dobi u jedinicama lokalne samouprave na potpomognutim područjima, a posebno u manje naseljenim ruralnim područjima Republike Hrvatske u kojima je slabije razvijena institucionalna podrška za djecu rane i predškolske dobi.

Drugim riječima, za mjesec prosinac roditelji neće plaćati za vrtić već će se njihov udio pokriti iz potpore koju je Općina Vinica ostvarila temeljem Ugovora sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci