Rješava se problem gužvi i sigurnosti djece kod osnovne škole u Ivancu Foto: Grad Ivanec

Rješava se problem gužvi i sigurnosti djece kod osnovne škole u Ivancu

Varaždinske vijesti | 12.5.2021. u 18:34h | Objavljeno u Našim krajem

U skladu s dogovorom s Varaždinskom županijom kao osnivačem škole, 11. svibnja izvedeni su radovi kojima je cilj rješavanje gužvi u dvorištu OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu i povećanje sigurnosti djece.

Izvedenim zahvatima otvoren je novi prometni koridor kojim će se promet ubuduće odvijati jednosmjerno na potezu Šabanova – krug škole - izlaz na obilaznicu.

U tom cilju Grad Ivanec je naručio radove (izveo ih je Ivkom d.d.) kojima je uklonjena školska ograda i uređen spoj na sadašnju makadamsku cestu prema poligonu, koju je Grad Ivanec upravo za te svrhe sagradio još prije nekoliko godina.

Cesta je pripremljena za asfaltiranje i na nju će uskoro biti položen asfalt, i to u sklopu gradskog Programa gradnje komunalne infrastrukture.

Otvaranje novog prometnog koridora omogućit će roditeljima da vozilom uđu u krug škole, da kratko stanu kako bi dijete izašlo ili ušlo u vozilo te da nakon toga jednosmjernimkoridorom izađu na novu cestu prema obilaznici.

Ovakvo rješenje, smatra struka, optimalno je, kako po pitanju sigurnosti djece, tako i po pitanju izbjegavanja gužvi i ubrzanja prometa.

ivanec_skola_radovi_11052021_2.jpeg

ivanec_skola_radovi_11052021_3.jpeg

ivanec_skola_radovi_11052021_1.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci