Riješen veliki problem ali i realizirano obećanje Reformista mještanima Gornjeg Kućana

Varaždinske vijesti | 25.2.2023. u 09:49h | Objavljeno u Našim krajem

Već nekoliko godina Reformisti upozoravaju na problem teškog teretnog prometa u prigradskim naseljima Grada Varaždina.

Rješavanje ovog problema bila je jedna od točaka programa Reformista za Gornji Kućan za lokalne izbore održane u svibnju 2021. godine.

Ovom problemu konačno se stalo na kraj te je u Gornjem Kućanu zabranjeno prometovanje kamiona težim od 3,5 tone. 

Podsjetimo, Odlukom o popisu nerazvrstanih cesta na području Grada Varaždina od 13. ožujka. 2019., ceste u Gornjem Kućanu nalaze se na popisu nerazvrstanih cesta i kao takve pod direktnom su ingerencijom Grada Varaždina.

Na rješavanju ovog problema na Gradskom vijeću inzistirala je i dosadašnja vijećnica s liste Reformista dr. Mirjana Kolarek – Karakaš na inicijativu vijećnika mjesnog odbora Gornji Kućan Predraga Bogovića, vijećnice u mjesnom odboru Kućan Marof Mirjane Soldatek i vijećnice u mjesnom odboru Zbelava Ivane Borovec.

Reformisti su nekoliko puta i putem medija apelirali na rješavanje ovog problema. 

- Zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebice onih najmlađih drago nam je da se postigla ova zabrana prometovanja kamionima kroz naše naselje. Zalagali smo se i za rekonstrukciju  Kneginečke ulice, ona je djelomično riješena no još uvijek postoji veliki dio ceste koji zahtjeva ozbiljne radove, a što će biti realizirano nakon donošenja proračuna za 2023. godinu - poručili su Reformisti.