Rekordni broj novorođene djece u Općini Maruševec

Varaždinske vijesti | 6.1.2021. u 17:47h | Objavljeno u Našim krajem

Budući da zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće upriličiti tradicionalna primanja roditelja novorođenih beba u 2020. godini, Općina Maruševec je pred Božić isplatila na račune roditelja djece rođene u posljednjih mjesec dana financijsku pomoć u iznosu od gotovo 28 tisuća kuna.

- Brinemo o svojim stanovnicima od njihovog rođenja pa do starosti, čemu u prilog govore godišnja izdvajanja iz područja socijalne skrbi u visini od preko 1,5 milijuna kuna. Veseli nas što je ove godine proračunska stavka za pomoć obiteljima novorođene djece probijena pa smo za 60 beba rođenih u 2020. godini izdvojili gotovo 130 tisuća kuna, komentirao je načelnik Damir Šprem, koji se nada da će se ovakav trend zadržati i u 2021. godini.

Općina Maruševec je unazad nekoliko godina razvila cjeloviti program mjera koji potiče obitelji na osamostaljenje i život na području Općine.

- Veseli nas, ali ne iznenađuje rekordni broj novorođene djece na našem području, što je ujedno i najveći broj novorođene djece u zadnjih devet godina! Rezultat je to čitavog niza demografskih mjera koje Općina Maruševec razvija i snažnije podupire u zadnjih nekoliko godina. To su povećane potpore obiteljima novorođenčadi, sufinanciranje predškolskog odgoja, darova, prijevoza, radnih bilježnica i produženog boravka za osnovnoškolce, troškova toplog obroka, škole plivanja, stipendija, a od prošle godine i bespovratne potpore mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec, pojašnjava zamjenik načelnika Mario Klapša te dodaje da će se financiranje spomenutih mjera i programa nastaviti i u 2021. godini.

Općina Maruševec vjeruje da je povećani broj novorođene djece u prošloj godini pokazatelj pozitivnog populacijskog trenda. Poticajne programe i demografske mjere Općina Maruševec će i ove godine provoditi u cilju odgovornosti i trajne brige za svoje sugrađane, poglavito najmlađe, jer je ulaganje u obrazovanje najbolje i najisplativije ulaganje u budućnost.

Opcina Marusevec 050121 novorodjeni 2020 graf