Rekordni broj novorođene djece u Općini Maruševec

Varaždinske vijesti | 6.1.2021. u 17:47h | Objavljeno u Našim krajem

Budući da zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće upriličiti tradicionalna primanja roditelja novorođenih beba u 2020. godini, Općina Maruševec je pred Božić isplatila na račune roditelja djece rođene u posljednjih mjesec dana financijsku pomoć u iznosu od gotovo 28 tisuća kuna.

- Brinemo o svojim stanovnicima od njihovog rođenja pa do starosti, čemu u prilog govore godišnja izdvajanja iz područja socijalne skrbi u visini od preko 1,5 milijuna kuna. Veseli nas što je ove godine proračunska stavka za pomoć obiteljima novorođene djece probijena pa smo za 60 beba rođenih u 2020. godini izdvojili gotovo 130 tisuća kuna, komentirao je načelnik Damir Šprem, koji se nada da će se ovakav trend zadržati i u 2021. godini.

Općina Maruševec je unazad nekoliko godina razvila cjeloviti program mjera koji potiče obitelji na osamostaljenje i život na području Općine.

- Veseli nas, ali ne iznenađuje rekordni broj novorođene djece na našem području, što je ujedno i najveći broj novorođene djece u zadnjih devet godina! Rezultat je to čitavog niza demografskih mjera koje Općina Maruševec razvija i snažnije podupire u zadnjih nekoliko godina. To su povećane potpore obiteljima novorođenčadi, sufinanciranje predškolskog odgoja, darova, prijevoza, radnih bilježnica i produženog boravka za osnovnoškolce, troškova toplog obroka, škole plivanja, stipendija, a od prošle godine i bespovratne potpore mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec, pojašnjava zamjenik načelnika Mario Klapša te dodaje da će se financiranje spomenutih mjera i programa nastaviti i u 2021. godini.

Općina Maruševec vjeruje da je povećani broj novorođene djece u prošloj godini pokazatelj pozitivnog populacijskog trenda. Poticajne programe i demografske mjere Općina Maruševec će i ove godine provoditi u cilju odgovornosti i trajne brige za svoje sugrađane, poglavito najmlađe, jer je ulaganje u obrazovanje najbolje i najisplativije ulaganje u budućnost.

Opcina Marusevec 050121 novorodjeni 2020 graf

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci