Rekonstrukcija niskonaponske električne mreže s obnovom javne rasvjete u Šemovcu

| 25.11.2016. u 18:41h | Objavljeno u Našim krajem

U naselju Šemovec na području Općine Trnovec Bartolovečki počela je rekonstrukcija niskonaponske električne mreže s obnovom javne rasvjete. Radovi se obavljaju u Plitvičkoj ulici i Ulici braće Radić.

Uz rekonstrukciji niskonaponske mreže u završnoj fazi trebala bi biti postavljena nova trafostanica na tom području. Tako će se u Plitvičkoj ulici riješiti pad napona što je izazivalo velike probleme stanovnicima ulice. Zahvaljujem HEP-u na suradnji na kompletnoj rekonstrukciji niskonaponske mreže u općini, a Općina Trnovec Bartolovečki će svojim sredstvima napraviti novu rasvjetu. Nadamo se da će kompletan projekt biti završen u proljeće. Nakon postavljanja stupova ove godine, nova rasvjeta i, nadamo se, trafostanica bit će na proljeće – rekao je načelnik Općine Zvonko Šamec.

Osim ovih 60-ak stupova u Šemovcu, na području naselja Trnovec već je ranije obavljena rekonstrukcija niskonaponske mreže u Ulici Vladimira Nazora, jednom dijelu Dravske ulice i Ulici kralja Tomislava. Trenutno se odvijaju završni radovi u dijelu Dravske ulice, a ukoliko vrijeme posluži trebali bi biti gotovi do kraja godine.

Kao i prilikom dosadašnjih radova, uz rekonstrukciju niskonaponske mreže postavit će se štedljiva javna rasvjeta koja će smanjiti troškove za električnu energiju.