Refomisti zatražili hitnu intervenciju komunalnih redara na nelegalno odlagalište smeća

Varaždinske vijesti | 22.11.2018. u 14:07h | Objavljeno u Našim krajem

Reformisti prigradskih naselja Kučan Gornji (Predrag Bogović) i Kučan Marof (Mirjana Soldatek) uputili su zahtjev gradskom Upravnom odjelu za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša u kojem traže hitni izlazak komunalnog redara na teren koji je postao opasan po život građana.

Naime, od mnogobrojnih građana naselja Kučan Gornji i Kučan Marof zaprimili smo dojave o izrazito lošem stanju na području bivšeg pogona Varaždinke u Brezju. Navedeni pogon se ne održava, a s obzirom da je tvrtka u stečaju, došlo je do njegovog rapidnog propadanja. Također, nedavno se na područje tog pogona započelo sa navažanjem raznih vrsta otpada, tako da je taj prostor pretvoren u divlje odlagalište opasno po život.

Kako je lokacija bivšeg pogona Varaždinke izuzetno blizu stambenim objektima, poglavito onih u Gornjem Kućanu, do tog područja nerijetko dolaze i djeca koja se tamo znaju i igrati, a rutu pored pogona koristi i velik broj šetača i rekreativaca.

Uz sve opasnosti koje vrebaju na području napuštenog pogona, posebno je opasna rupa ostala nakon uklanjanja vage za teretna vozila, koja je sada ispunjena vodom pomiješanom sa otpadnim tvarima procijeđenim kroz tlo koje su došle od odlagališta bali u Brezju. Kako je navedena rupa neograđena i nezaštićena postoji vrlo velika mogućnost da neko dijete upadne u tu rupu.

Od nadležnog Upravnog odjela Grada Varaždina tražimo hitnu intervenciju te postupanje s ciljem rješavanja ovog problema.

Označeno u