Reciklažno dvorište u Gornjem Knegincu koristit će i općine Sv. Ilija te Jalžabet Foto: VV arhiva/ilustracija

Reciklažno dvorište u Gornjem Knegincu koristit će i općine Sv. Ilija te Jalžabet

I.D./Varaždinske vijesti | 26.10.2017. u 11:36h | Objavljeno u Našim krajem

Na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća općine Gornji Kneginec, održane u ponedjeljak 23. listopada, našla se, među ostalima, i Odluka o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom s općinama Jalžabet i Sveti Ilija.

Naime, Općina Gornji Kneginec vlasnik je općinskog reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu, koje je ustupila na upravljanje trgovačkom društvu Čistoća. Budući da same nemaju reciklažna dvorišta, Općine Sveti Ilija i Jalžabet pismenom zahtjevom iskazale su interes za zajedničku provedbu mjera gospodarenja otpadom s Općinom Gornji Kneginec, odnosno za zajedničko korištenje reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu.

Nakon obrazloženja kneginečkog načelnika Gorana Kaniškog, Općinsko vijeće donijelo je Odluku o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom s općinama Sveti Ilija i Jalžabet te će se od sada i troškovi rada reciklažnog dvorišta dijeliti na tri općine, prema broju korisnika s područja pojedine općine.

Kneginečki vijećnici također su donijeli Zaključak o prihvaćanju Godišnjeg izvješća odgojno-obrazovnog rada u pedagoškoj godini 2016./2017., Odluku o prvim ovogodišnjim izmjenama i dopunama Proračuna Općine Gornji Kneginec za 2017. godinu te sve prateće programe, a donesena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Gornji Kneginec.

Donesena je i Odluka o povjeravanju poslova održavanja površina zatvorenog odlagališta otpada općinskoj komunalnoj tvrtki Knekom, kao i Odluka o proglašenju statusa nerazvrstane ceste - javnog dobra u općoj uporabi.