Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili predstavnici američkog veleposlanstva Foto: Grad Ludbreg

Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili predstavnici američkog veleposlanstva

Varaždinske vijesti | 1.8.2021. u 20:58h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Povodom uspješno provedenog projekta "Financijska pismenost za mlade", 26. srpnja Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili su predstavnici američkog veleposlanstva iz Zagreba - Elise Sunshine Crane, konzulica i druga tajnica Veleposlanstva, te Mislav Sučec iz Ureda za odnose s javnošću.

"Financijska pismenost za mlade" projekt je kojim se potiče razvoj financijske pismenosti kod mladih ljudi. Proveden je u protekloj školskoj godini u suradnji sa srednjoškolskim obrazovnim institucijama iz Republike Hrvatske.

U okviru ovog projekta organizirani su edukativni satovi po modelu neformalnih metoda učenja na kojima su se srednjoškolcima objasnile i približile teme poput štednje, investicija, kredita, isplate plaća, samozapošljavanja, javnih financija, poreza, bankovnih usluga, korištenja platnih kartica, crowdfundinga i dr. Na taj način potiče se proaktivnost mladih u području financijskog promišljanja i planiranja kako bi aktivno upravljali vlastitim financijama te ih time što bolje pripremili za nastavak školovanja i buduće zaposlenje.

S obzirom na pandemijske okolnosti koje su nas pratile tijekom protekle školske godine, izlaganja su se uglavnom održavala u online formatu. Projektnim aktivnostima bilo je obuhvaćeno više od 500 učenika, a srednje škole koje su sudjelovale u ovom projektu bile su: Srednja škola Ivanec, Gospodarska škola Varaždin, Glazbena škola Varaždin, Strukovna škola Đurđevac, Katolička gimanzija Virovitica, Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci, III. gimnazija Zagreb, Srednja škola Ban Josip Jelačić Zaprešić, Gimnazija Gaudeamus Osijek, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar.

Realizaciju ovog projekta omogućilo je Američko veleposlanstvo u Zagrebu.

Razvojnu_udrugu_Ludbreg_posjetili_predstavnici_americkog_veleposlanstva_2.jpg

Razvojnu_udrugu_Ludbreg_posjetili_predstavnici_americkog_veleposlanstva_1.jpg