Radovi na održavanju problematičnih kanala i potoka na području Grada Ivanca Foto: Grad Ivanec

Radovi na održavanju problematičnih kanala i potoka na području Grada Ivanca

vv | 16.6.2022. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec nastavlja s kontinuiranim radovima na održavanju problematičnih objekata oborinske odvodnje.

U sklopu tih radova su očišćeni i kanali uz igralište na SRC-u Lančić-Knapić u duljini od stotinjak metara, radi zaštite igrališta od blatnih nanosa.

Također, prethodno je, zbog potrebe hitnog rješavanja problema u odvodnji oborinskih voda, Grad Ivanec od Ivkom-voda d.o.o. Ivanec naručio čišćenje problematičnog pritoka potoka Žarovnice u MO-u Bedenec.

9452.jpg

S obzirom na to da je riječ o vodotoku u nadležnosti Hrvatskih voda, Grad Ivanec je prije toga za izvođenje radova morao pribaviti suglasnosti od Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Plitvica-Bednja. Očišćeno je 450 metara potoka, a potrebna sredstva osigurana su u gradskom Programu održavanja komunalne infrastrukture.

Inače, Grad je za rješavanje problematike oborinske odvodnje za 2022. godinu osigurao više od 500.000 kuna. Time nastavlja prije nekoliko godina započeto pojačano izdvajanje sredstava za rješavanje ove problematike koja, zbog klimatskih promjena, iz godine u godinu postaje sve izraženija.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci