Radni sastanak u Ivancu: "Dogradnja Osnovne škole Ivanec je neupitna" Foto: Grad Ivanec

Radni sastanak u Ivancu: "Dogradnja Osnovne škole Ivanec je neupitna"

Varaždinske vijesti | 10.3.2021. u 16:01h | Objavljeno u Našim krajem

Dogradnja zgrade Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, mogućnosti poboljšanja i unapređenja zdravstvene zaštite svih korisnika usluga Doma zdravlja Ivanec te modernizacija lokalnih cesta (kojima upravlja ŽUC) na administrativnom području grada Ivanca bile su teme današnjeg radnog sastanka župana Radimira Čačića i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića.

Sastanak je održan u Gradskoj vijećnici Ivanec, a u njegovu radu aktivno su sudjelovali i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački, a nazočili su mu i zamjenici ivanečkog gradonačelnika Lidija Kozina i Branko Putarek.

sastanak_batinic_cacic_ivanec_10032021_2.jpeg

Nakon postizanja vrlo konkretnih dogovora po spomenutim pitanjima, nazočni su obišli Osnovnu školu Ivanec, gdje ih je dočekao ravnatelj Damir Jagić. Obišli su i lokalnu cestu Ivanečki Vrhovec – Salinovec, jednu od lokalnih cesta koja je u vrlo lošem stanju i vapi za rekonstrukcijom, a gdje ih je dočekao gradski vijećnik Stjepan Hudoletnjak.

-Iznimno sam zadovoljan dogovorom koji smo postigli na današnjem sastanku. Sudeći po najnovijim informacijama, dogradnja Osnovne škole Ivanec ide i taj projekt će se realizirati. Dogovorili smo i konkretan model kojim ćemo zajedničkom nabavom specijalističke opreme poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite korisnika usluga svih ambulanti u Domu zdravlja Ivanec te u ambulanti u Radovanu. Također, u tijeku su i dogovori o tome da u Domu zdravlja Ivanec omogućimo usluge pojedinih specijalističkih pregleda zbog kojih građani sada moraju putovati u Varaždin – rekao je Batinić.

sastanak_batinic_cacic_ivanec_10032021_1.jpeg

-Vrlo sam zadovoljan i dogovorom o načinu rješavanja problema modernizacije lokalnih cesta koje su u vrlo lošem stanju. Po tom pitanju predložio sam županu Čačiću i ŽUC-u model koji smo razradili u Gradu, a koji podrazumijeva višegodišnji program modernizacije (od 2021. do 2025. godine), uz novčano učešće Grada Ivanca, i drago mi je da je župan Čačić potvrdio da će nas ŽUC na godišnjoj razini financijski pratiti – izjavio je M. Batinić.

Medijima se obratio i župan Radimir Čačić.

-Dogradnja Osnovne škole u Ivancu je neupitna! Riječ je o zadatku „teškom“ 40 milijuna kuna i za taj ozbiljan projekt pristup EU novcu dobivamo već ove godine. To mi je danas ponovno potvrdio državni tajnik za financije u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Projekt dogradnje potpuno je spreman i aplicirat ćemo ga EU fondove čim se natječaj otvori, potkraj ove godine – rekao je R. Čačić.

sastanak_batinic_cacic_ivanec_10032021_6.jpeg

- Što se tiče modernizacije lokalnih cesta, to je projekt o kojem s Gradom Ivancem razgovaramo već dvije godine. Prošle godine smo u suradnji s Gradom ušli u golem projekt u Bedencu „težak“ 4 milijuna kuna i spremni smo takvu suradnju i dalje nastaviti. S obzirom na to da ŽUC raspolaže nedostatnim novčanim budžetom, a Grad Ivanec spreman se uključiti u sufinanciranje, naravno da ćemo takvu ambiciju podržati i financijski je pratiti - kazao je župan te potvrdio dogovore o modelima poboljšanja zdravstvene zaštite svih korisnika ambulanti Doma zdravlja Ivanec.

Na novinarsko pitanje o tome radi li se o svojevrsnom „pomirbenom“ sastanku dvaju čelnika, Batinić je kazao da je i, unatoč tome što su se u političkom prostoru znali verbalno sukobiti, proteklih godina njihova suradnja bila korektna i odvijala se uz međusobno uvažavanje. Kako ističu iz Grada Ivanca, tematika o kojoj se danas razgovaralo od interesa je za sve građane i zahtijeva ozbiljan rad i dobru volju obiju strana, a potvrđena je dogovorom o suradnji na više ključnih projekata od interesa za Ivanec i cijeli ivanečki kraj.

Upitan također o tome, župan Čačić kazao je da su „iskrenja“ u javnom prostoru sastavni dio politike te da kritike i primjedbe u političkom diskursu nisu ništa neuobičajeno. Međutim, kazao je da je i unatoč tome u Ivancu uvijek nailazio na dobru suradnju.

-S ozbiljnim ljudima uvijek možete razgovarati i naći rješenja. Na žalost, ima i previše onih koji traže alibi da do rješenja ne dođe – zaključio je Čačić.

sastanak_batinic_cacic_ivanec_10032021_3.jpeg

sastanak_batinic_cacic_ivanec_10032021_4.jpeg

Označeno u