Radi sanacije klizišta u Margečanu slijedi privremeno izmicanje prometnice Foto: Grad Ivanec

Radi sanacije klizišta u Margečanu slijedi privremeno izmicanje prometnice

Varaždinske vijesti | 2.4.2024. u 20:23h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Markom Friščićem te pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove Stjepanom Vincekom 2. travnja obišao veliko klizište u Cvjetnoj ulici u Margečanu.

kliziste_margecan_02042024_3.jpeg

Riječ je o iznimno problematičnom klizištu na nerazvrstanoj (gradskoj) cesti, koje se aktiviralo nakon velikih kiša u svibnju lani, a čije se stanje pogoršalo u ovoj godini, na način da je prometnica puknula i prepolovila se u duljini od nekih 15-ak metara.

- S obzirom na to da su u produžetku ove ceste sagrađene obiteljske kuće te je građanima ugrožen prilaz do domova, na licu mjesta s pojedinim su se stanarima (odazvao se Zvonko Brežnjak) dogovarali mogući načini privremenog osposobljavanja ceste za siguran promet, tako dugo dok klizište ne bude sanirano - ističu iz Grada Ivanca.

Naime, bit će potrebno određeno vrijeme dok Grad provede postupke javne nabave, dok se izradi projekti, ishode dozvole ipriđe izvedbi radova, a sve to će trajati.

kliziste_margecan_02042024_1.jpeg

- Sada dogovaramo privremeno, alternativno rješenje. Kako bismo ovu prometnicu privremeno osposobili za promet i omogućili građanima da sigurno stignu do svojih kuća, potrebno je oko 100 metara ceste izmjestiti izvan zone klizišta, a to ne možemo napraviti drukčije negoli li ući u dio privatnih parcela. Upravo zato je svrha današnjeg obilaska bio razgovor s vlasnicima kako bismo ustanovili jesu li spremni nekih 2 do 4 metra svojih zemljišta ustupiti za potrebe uređenja privremene prometnice. Naravno, sve troškove izmještanja ceste snosio bi Grad Ivanec, s time da bi se nakon sanacije klizišta promet ponovno usmjerio na sadašnju cestu – poručio je gradonačelnik Batinić.

Inače, uslijed velikog olujnog nevremena u svibnju lani, širom gradskog područja aktiviralo se čak 15 klizišta. Iako tada klizište u Cvjetnoj ulici nije bilo prioritetno, njegovo se stanje u međuvremenu pogoršalo, ono i dalje "radi" te je sada, zajedno s kontaktnim površinama, zahvaćeno oko 1.000 m2 klizne plohe koju je potrebno sanirati.

kliziste_margecan_02042024_2.jpeg

Označeno u