USPJEH Zadruga Ludbreški kraj sklopila ugovor s Podravkom o otkupu povrća

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.3.2017. u 11:48h | Objavljeno u Našim krajem

Poljoprivredna zadruga "Ludbreški kraj" potpisala je ugovor o otkupu povrća s Podravkom iz Koprivnice pa su zadrugari PZ "Ludreški kraj" krenuli u novu sezonu povrća uz siguran otkup i cijenu proizvoda koju garantira Podravka dok je sama zadruga za svoje zadrugare organizirala besplatni repro materijal, sjeme, navodnjavanje, folije, prijevoz i jedinstveni otkup te stručni nadzor i savjetovanje.

Inače zadruga trenutno broji 36 novih zadrugara iz prostora bivše Općine Ludbreg i s velikom tendencijom širenja čak i na druge susjedne županije te bi planirani prinosi za otkup ove sezone bili oko 50 tona crvene paprike za ajvar i 30 tona krastavaca za kiselenje.

Također u suradnji s gradom Ludbregom, koji redovno prati rad zadruge i na taj način potiče organiziranu poljoprivrednu proizvodnju malih proizvođača povrća i voća s tog područja, ostvarena su velika financijska sredstva i poticaji.

Pored ovakve organizirane proizvodnje povrća zadrugari se bave i različitim kulturama drugih proizvoda povrća i voća te ekološkom proizvodnjom s kojom žele stvoriti novi brend Ludbreškog kraja.

Predsjednik PZ "Ludbreški kraj" Saša Lenček i upravitelj zadrge Marija Makar održali su prošlog vikenda i bilataralni kratki sastanak u Virovitici s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem u svezi boljeg unapređenja rada zadruge i stvaranja novih uvjeta na tržištu s njihovim proizvodima.

-Budući da je počela sezona sijanja i sadnje različitih kultura, u prostorima poduzetničkog inkubatora Grada Ludbrega u Hrastovskom, Kalnička br.3 PZ "Ludbreški kraj" svaki tjedan organizira jedno predavanje za sve zainteresirane zadrugare i nove koji žele postati na temu zaštite, prihrane, sadnje i proizvodnje povrtlarskih i vočarskih kultura pogodnih za naš kraj - zaključio je predsjednik zadruge Lenček.