FOTO Punih 90 godina nakon izgradnje, počela obnova Piramide na Ivanščici

Varaždinske vijesti | 15.5.2018. u 18:18h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon službene odluke Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o dodjeli 75.731,88 bespovratnih kuna iz EU Fonda za ruralni razvoj i potpisivanja ugovora, Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica počelo je s radovima na obnovi Piramide na Ivanščici.

Slijedom provedenog postupka javne nabave, radovi su povjereni tvrtki HIS iz Višnjice.

Izvode se opsežni zemljani, betonski i armiranobetonski radovi na kompletnoj sanaciji temelja, postavit će se oplata za betonske elemente te obaviti tesarski i bravarski radovi (antikorozivna zaštita). 

Time će se, punih 90 godina nakon izgradnje, temeljito obnoviti jedan od planinarskih simbola Ivanca i Ivanščice. Obnova Piramide jedan je od sadržaja kojima je HPD Ivančica krenuo u susret središnjoj proslavi 120. obljetnice svoga rada koja će se u lipnju održati u Ivancu i na Ivanščici.

Podsjećamo, obnova Piramide omogućena je uspješnim kandidiranjem ovoga projekta na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju od strane HPD-a Ivančica i Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove. Radi se o natječaju (operacija 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“) koji je bio otvoren u sklopu Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.

Galerija slika