Prvi volonterski rad za uređenje šetališta sv. Ane u Varaždinu Foto: Ilustracija

Prvi volonterski rad za uređenje šetališta sv. Ane u Varaždinu

V.M./Varaždinske vijesti | 14.2.2017. u 18:49h | Objavljeno u Našim krajem

Građane Drugog mjesnog odbora Grada Varaždina poziva se na prvi volonterski rad u ovoj godini, a radi se o uređenju šetališta sv. Ane.

Inicijativa je to Varaždinki i Varaždinaca, stanovnika ulica Vilka Novaka, Rudolfa Horvata, Ive Mikaca, Maksimilijana Vrhovca, Braće Vidović i ul. Grada Koblenza.

- Susret ljubitelja naše ljepše okoline i udomitelja kućnih ljubimaca je u subotu 18. veljače od 9 do 12 sati, na početku šetališta, kod križanja ulice Vilka Novaka i ulice Grada Koblenza. Prije upoznavanja s planom rada za subotu sve nazočne ćemo upoznati s planom uređenja iz protokola sa stanaka s predsjednikom 2. MO Mirkom Šemigom. Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže u ovom projektu - poručio je Josip Kocijan u ime građana okupljenih oko ove inicijative.

Inicijativa građana za "Uređenje šetališta sv. Ane" osnovana je u prosincu 2010. godine. Za subotu, 18. veljače predviđeni su radovi na oblikovanju rubova asfalta, krčenje korova na oštećenim dijelovima asfalta i sakupljanje otpada nesmotrenih korisnika šetališta.

- Ponesite sa sobom lopatu ili krćenicu, motiku, grablje, metlu te crnu, žutu ili smeđu vreću za otpatke. Veselimo se ranom početku uređenja ove godine, no visibabe su nas već pozvale! Samo jedan sat volonterskog rada je neizmjerno veliki doprinos održivom uspjehu ovoga projekata. O sljedećima ćemo se savjetovati tijekom rada - poručio je Kocijan te pozvao sugrađane da se jave ukoliko i oni imaju kakav prijedlog za 2. MO.