Prvi amaterski paintball turnir u Trnovcu Bartolovečkom

Varaždinske vijesti | 9.8.2020. u 19:48h | Objavljeno u Našim krajem

U Trnovcu Bartolovečkom u nedjelju 23.kolovoza u 11 sati u Dravskoj ulici bb, do bivšeg prostora udruge Bagrem Park, Udruga Paintball klub "Zagorje" iz Varaždina održati će prvi amaterski paintball turnir.

Sistem igranja je 3man (3 protiv 3). Broj ekipa je limitiran na osam te su za sve sudionike turnira osigurane ograničene količine osvježavajućih pića.

Paintball je igra prvi puta održana u SAD-u 1981. godine. To je igra u kojoj se sudionici natječu u timu ili samostalno s ciljem izbacivanja jednog ili više protivnika, gađajući i označujući ih kuglicama koje sadrže boju iz paintball markera. Pobjednik je ona strana ili igrač koji prvi postigne cilj ili posljednji ostane u igri. Paintball je korišten u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji kao dodatak vojnoj obuci, te u nekim zemljama ponekad kao odgovor na pobune i nerede. U zadnjih 20 godina paintball je postao jedan od najzanimljivijih ekstremni sportova koji se igraju u prirodnom okruženju i to u 110 zemalja u svijetu. Procjenjuje se da paintball aktivno igra preko 15 milijuna ljudi u svijetu.