PROVJERILI SMO Mještani topličkog kraja zabrinuti zbog prevoza velikih količina trupaca

J.Š./ Varaždinske vijesti | 15.3.2021. u 15:49h | Objavljeno u Našim krajem

- Svaki dan kroz naše selo prođe najmanje 25 kamiona krcatih drvima. Gdje se masovno ruši tolika šuma i čija – pitaju se mještani topličkog naselja Tuhovec i Leskovec navodeći da nikad prije nije toliko kamiona prolazilo njihovim mjestom kao u zadnjih godinu dana.

- Sumnjamo u neke nepravilnosti. Kako se to gospodari šumama - pitaju se, navodeći da ne znaju točno u čijem se vlasništvu šuma ruši, a zabrinuti su i zbog ceste koja će pod težinom kamiona i njihovim učestalim prolaskom stradati.

Jesu li upoznati s rušenjem drvne mase na području Varaždinskih Toplica pitali smo Grad iz kojeg su nam odgovorili da nemaju saznanja ni nisu zaprimili nikakve prijave ili pitanja građana vezano za spomenutu problematiku.

S druge strane, koliko je općenito evidentirano kaznenih djela krađe drvne mase pitali smo u Policijskoj upravi varaždinskoj, a kako se gospodari šumskim površinama pojasnili su nam iz Šumarije Ludbreg.

Uvidom u statističke pokazatelje, iz PU varaždinske navode da je evidentirano tijekom 2018. godine 15 kaznenih djela krađe drvne mase za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, odnosno materijalna šteta je iznad 1.000 kuna.

- Tada je na području Grada Lepoglave i u općinama Mali Bukovec, Vinica, Cestica i Trnovec Bartolovečki evidentirano jedno kazneno djelo, dva na području Grada Ludbrega i Novog Marofa, tri u Općini Martijanec i Općini Sveti Đurđ. Tijekom 2019. godine evidentirano je devet kaznenih djela krađe s materijalnom štetom iznad 1.000 kuna i to po jedno kazeno djelo na području Gradova Ivanec i Novi Marof, kao i Općina Bednja, Breznički Hum i Visoko. Po dva kaznena djela evidentirana su na područjima Općina Martijanec i Jalžabet. Tijekom 2020. godine bilo je evidentirano 10 takvih kaznenih djela. Pet kaznenih djela evidentirano je na području Grada Ludbrega, dva na području Općine Mali Bukovec te po jedno na području Grada Ivanca, Općine Sveti Đurđ i Jalžabet - kažu iz Pu varaždinske.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u