Proračun Općine Trnovec Bartolovečki za 2021. godinu gotovo 24 milijuna kuna

VV | 28.12.2020. u 08:55h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće Trnovca Bartolovečkog na sjednici u srijedu prihvatilo je izmjene proračuna za ovu te proračun za iduću godinu. Ovogodišnji se proračun smanjuje za 455 tisuća kuna te sada iznosi 19,7 milijuna kuna. Proračun za 2021. godinu iznosit će 23.936.463,59 kuna. Projekcije proračuna za 2022. i 2023. godinu su na razini 19 milijuna kuna.

Program građenja i opremanja komunalne infrastrukture vrijedan je 8,9 milijuna kuna. Načelnik Zvonko Šamec pojasnio je da se dva milijuna kuna odnosi na izgradnju sustava odvodnje Aglomeracije u Bartolovcu i Žabniku te izgradnju kanalizacijske mreže u odvojku Ulice Male ledine u Trnovcu i izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže u Ludbreškoj ulici u Trnovcu.

- Za dogradnju zgrade dječjeg vrtića Zeko predviđeno je 1,5 milijuna kuna, a za LED rasvjetu milijun kuna - rekao je Šamec.

Program održavanja komunalne infrastrukture vrijedan je 3,3 milijuna kuna. U djelatnosti brige za djecu predškolske dobi program javnih potreba u 2021. godini iznosi 2 milijuna i 82 tisuće kuna, dok će se za odgoj i osnovno obrazovanje izdvojiti milijun i 120 tisuća kuna. Za srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje namijenjeno je 449 tisuća kuna.

Zdravstvo i socijalna skrb u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki „teški“ su 570 tisuća kuna. Financijska sredstva za program javnih potreba u kulturi iznose 460 tisuća kuna. Za informiranje građana predviđeno je 287 tisuća kuna. Za mjere poticanja razvoja poduzetništva planirano je 186 tisuća kuna, a za razvoj poljoprivrede 258 tisuća kuna. Za sport je rezervirano 555 tisuća kuna. Za vatrogastvo i civilnu zaštitu iznos je 595 tisuća kuna.

Općinsko je vijeće odobrilo projekt „Rekonstrukcija i unutarnje uređenje zgrade javne namjene u Bartolovcu“, odnosno objekta bivšeg matičnog ureda.

- Projekt će se prijaviti za financiranje preko LAG-a Izvor za iznos od 300.000 kuna - dodao je Šamec.

Općinsko vijeće prihvatilo je pokroviteljstvo obilježavanja 75. obljetnice osnutka LD Kobac Bartolovec.

trnovec_vijece_3.jpg

trnovec_vijece_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci