Projekt "Čitanje na kotačima": U potrazi za knjižničarom i vozačem pokretne knjižnice!

VV | 12.3.2023. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof uskoro će preuzeti svoj novi bibliokombi, koji samo što nije dovršen.

Kako bi vožnja i djelovanje pokretne knjižnice tekla bez problema, knjižnica je u potrazi za vozačem kombija i knjižničarom koji će raditi na posudbi knjiga u kombiju.

Bibliokombijem će se povećati dostupnost knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama u naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Usluga bibliokombija bit će dostupna korisnicima 30 sati tjedno, na 8 stajališta dnevno.

Ruta za bibliokombi već je definirana te ide preko naselja Možđenec, Sudovec, Ključ, Orehovec, Oštrice, Presečno, od Remetinca pa kroz Belski dol do Podruta i natrag prema Novom Marofu kroz Jelenšćak, Makojišće Donje, Topličicu i Madžarevo. Također, kombi će ići i kroz naselja u sastavu Općine Breznički Hum: Butkovec, Kršćenovec, Šćepanje, Radešić i Paku te natrag do knjižnice u Marofu. Početak vožnje očekuje se u travnju ove godine.

Stanice bibliokombija se pretežito nalaze u blizini škola, vrtića i društvenih domova, a ponegdje i u blizini autobusnih stajališta.

Vozač i knjižničar zajedno će brinuti da knjige stignu do naših udaljenijih sumještana čime će biti prvi u varaždinskoj županiji koji rade u bibliobusnoj službi. Sve uvjete i kvalifikacije koje su potrebne za zaposlenje, zainteresirani sumještani mogu potražiti na stranicama Zavoda za zapošljavanje ili webu knjižnice.

Kako bi se promovirale čitalačke aktivnosti i događanja, u sklopu pokretne knjižnice provodit će se i promotivni programi za djecu i mlade, a sve u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“.

Lenta_EU_vidljivosti.jpg

Citanje_na_kotacima_ruta_kombija.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci