Priznanja Općine Sračinec dodijeljena i braniteljima koji su prije 30 godina branili Vukovar Foto: Krešimir Đurić

Priznanja Općine Sračinec dodijeljena i braniteljima koji su prije 30 godina branili Vukovar

VV | 25.9.2021. u 15:29h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća Sračinca i Dana miholja dodijeljena su javna priznanja istaknutim pojedincima za zalaganje i potignute rezultate za 2021. godinu.

- FOTO Svečana sjednica uz Dan općine Sračinec: "Možemo biti ponosni na ovu godinu"

Najemotivniji dio bila je dodjela priznanja hrvatskim braniteljima Vukovara, sudionicima bitke za Vukovar koja se odvijala prije 30 godina. Tako su općinska priznanja dodijeljena Nedeljku Lukačeku, Branku Henčiću, Zlatku Ladiću, Tomici Horvatu, Andreju Drožđeku, Zdravku Flajšmanu, Draženu Buniću, Marijanu Kolednjaku, Siniši Brkinjaču, Zoranu Križancu, Damiru Laljeku, Anđelku Liberu, Stjepanu Jambrišku, Damiru Križmariću, Draženu Gazdeku, Rajku Horvatu, Danijelu Horvatu, Darku Vilaju i Andreju Golubu.

U ime dobitnika priznanja okupljenima se obratio Siniša Brkinjač, koji je istaknuo važnost bitke za Vukovar u našoj povijesti i zahvalio Općinskom vijeću da nije zaboravilo svoje mještane koji su se borili za našu slobodu.

Priznanja Općine Sračinec za izuzetno zalaganje i ostvarene rezultate dodijeljena su najboljim učenicima OŠ Sračinec koji su od 1. do 8. razreda imali odličan uspjeh. Ariana Martinec, Leona Juriša, Dorian Habulan i Larisa Topolovec dobitnici su priznanja uz koje je dodijeljena i novčana nagrada u iznosu od 1.000 kuna.

Dodijeljena su i priznanja za ostvarene rezultate i doprinos u promicanju Općine Sračinec, a dobili su ih Lana Drožđek, Tomislav Krobot, Leona Juriša, Vladimir Flegar, Terezija Flegar i Marijan Liber. Za 20 godina neprekinutog rada i djelovanja obrta na području Općine Sračinec nagrađen je Zajednički zidarski obrt Križanec, vl. Miroslav Križanec, Matija Križanec i Marko Križanec.

Priznanje za životno djelo posthumno je dodijeljeno Rudolfu Kiriću.

dan_opcine_sracinec_24092021_opcinska_priznanja_2.jpg

dan_opcine_sracinec_24092021_opcinska_priznanja_1.jpg

dan_opcine_sracinec_24092021_opcinska_priznanja_3.jpg

dan_opcine_sracinec_24092021_opcinska_priznanja_4.jpg

dan_opcine_sracinec_24092021_opcinska_priznanja_5.jpg

dan_opcine_sracinec_24092021_opcinska_priznanja_6.jpg

dan_opcine_sracinec_24092021_opcinska_priznanja_7.jpg