Priznanja članovima Udruge zdravog življenja „Obiteljskog kluba“ Varaždinske županije

vv | 5.3.2017. u 21:04h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga zdravog življenja „Obiteljskog kluba“  Varaždinske županije održala  je u subotu 11. godišnju skupštinu u Pastoralnom  centru Varaždinske biskupije.  

Uz članove udruge i njihovih obitelji, kao i predstavnike lokalne vlasti, došli su i predstavnici  KLA iz sjeverozapadne Hrvatske:  KLA Zdravi život iz Svete Marije, KLA Centar Koprivnica, KLA Podravka Koprivnica, KLA Mato Golubić Čakovec, KLA Osmijeh Donja Dubrava, KLA Križevci, KLA Prelog, KLA Bjelovar te gosti i prijatelji iz slovenskog Društva Zarja Lendava iz Slovenije.

Nakon izviješća zastupnice Udruge, predsjednika Nadzornog odbora te uspješnog predavanja stručne djelatnice Marije Krobot na temu  „Alkoholna ovisnost kod suvremenih žena“, nastupio je vrhunac skupštine - dodjela priznanja apstinentima od alkohola.

- Šestero apstinenata i apstinentica primilo je priznanja za jednogodišnju apstinenciju od alkohola, što smatramo iznimnim doprinosom rada cjelokupnog članstva i rukovodstva. Ukupno je podijeljeno 20 priznanja, pa je tako Stjepan Šalamun dobio priznanje za 31 godinu apstinencije od alkohola, a Josip Pačko za 45 godina apstinencije od alkohola, doznajemo od dr.med. Zemire Medved, zastupnice Udruge.

Okupljenima se obratio i Dražen Žagi, dopredsjednik Hrvatskog saveza KLA i predsjednik KLA Bjelovar, a podršku su njihovim nastojanjima dali su putem poruke i predstavnici iz Ureda župana Varaždinske županije i Ureda gradonačelnika  grada Varaždina.

U ime Varaždinske biskupije i  biskupa Josipa Mrzljaka svoj obol i podršku Udruzi je dao mns. Antun Perčić. Skupštini je prisustvovala i pomoćnica v.d. ravnatelja Opće bolnice Varaždin Jasminka Begić, kao i zamjenik načelnika općine Gornji Kneginec Robert Đurinec, a već tradicionalno skupštini je prisustvovao i predsjednik Udruge umirovljenika Veliki Bukovec Ljubo Makar i time potvrdio dobru suradnju.

U okviru kulturno-umjetničkog programa nastupila je ženska klapa Angeluš i članica Udruge Bernarda Šalamun koja je pročitala svoje tri pjesme s kojima je predstavljala rad Udruge na Večerima pučke poezije u Zagrebu protekle godine.  Nakon zahvala i plodne diskusije gostiju i prijatelja održan je prigodni domjenak za sve prisutne.