Prikupljanje uzoraka vina za izložbu mladih vina “Vinea 2017”

vv | 5.2.2017. u 15:50h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga vinogradara “Vinea” Vinica i Općina Vinica, kao organizatori 17. Izložbe mladih vina “Vinea 2017” pozivaju sve vinogradare i podrumare da i ove godine izlože svoja vina.

Uzorci vina za izložbu zaprimat će se u zgradi Općine u subotu, 18. veljače u vremenu od 14 do 20 sati te u nedjelju, 19. veljače u vremenu od 10 do 18 sati. Za uzorak vina potrebno je predati tri boce po 1 l vina ili četiri boce (butelje) po 0,75 l vina.

Boce moraju imati ili vlastitu etiketu proizvođača ili podatke o proizvođaču rukom napisane i naljepljene na bocu.

Svaki sudionik izložbe prilikom predaje uzoraka vina uplaćuje kotizaciju od 100 kuna po uzorku vina koji želi dati na ocjenjivanje i izložbu, dok kotizacija za članove Udruge iznosi 70 kuna. Za ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka vina zadužena je komisija sastavljena od renomiranih enologa iz regije te svaki uzorak dobiva odličje prema odluci stručne komisije.

Izložba vina održati će se 4. ožujka (subota), a otvorenje će biti u 12 sati u velikoj dvorani u zgradi Općine Vinica. Za vrijeme trajanja izložbe moći će se degustirati sva nagrađena i izložena vina.

Organizatori će zaslužena odličja podijeliti vinogradarima na Vinskom balu koji će se održati u subotu 11. ožujka s početkom u 19 sati, a cijena ulaznice u koju je uključena večera s pićem iznosi 100 kuna.