Preminuo Damir Žugec, omiljeni profesor Srednje škole Ivanec i prevoditelj Foto: Srednja škola Ivanec

Preminuo Damir Žugec, omiljeni profesor Srednje škole Ivanec i prevoditelj

Varaždinske vijesti | 17.10.2023. u 17:35h | Objavljeno u Našim krajem

Srednja škola Ivanec objavila je tužnu vijest da je Damir Žugec, profesor engleskoga jezika, preminuo 15. listopada 2023. godine.

Damir Žugec rođen je 27. kolovoza 1962. godine u Varaždinu. Po završetku srednje škole upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu i stječe zvanje profesor engleskog jezika i književnosti.

- Od 1. rujna 1992. godine zaposlen je u Srednjoj školi Ivanec u svojstvu nastavnika engleskoga jezika te od tada ostavlja samo lijep i neizbrisiv trag ljudske topline, dobrote i širokog znanja među generacijama učenika i kolega. Neizbrisiv trag ostavio je i u prijevodima brojnih romana s engleskog jezika jer je naš dragi kolega Damir svoju stručnost pokazivao i u polju prevodilaštva - istaknuli su iz škole.

- Svi smo ga poznavali kao moralnu, odgovornu, ali i duhovitu osobu kojoj je na prvom mjestu bio čovjek, bilo da je to kolega profesor, član kolektiva, ili učenik. Bio je susretljiv, uvijek spreman saslušati i pomoći, strpljiv, stručan i srdačan nastavnik i draga osoba s kojom smo imali priliku dijeliti mnoge trenutke. U tuzi i boli zbog preranog odlaska želimo zahvaliti kolegi Damiru na svim trenucima koje smo proveli zajedno i na doprinosu kojeg je dao Školi i zajednici. Neka mu je vječna slava - stoji u objavi.

Posljednji ispraćaj Damira Žugeca održat će se 18. listopada u 12:30 sati na Gradskom groblju u Varaždinu.