Premijer u Općini Martijanec: Jednosmjenska nastava pravo je rješenje za roditelje osnovnoškolaca

Varaždinske vijesti | 1.8.2019. u 19:35h | Objavljeno u Našim krajem

Predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković, posjet Varaždinskoj županiji započeo je u Općini Martijanec gdje je obišao gradilište Dječjeg vrtića Martijanec, a potom i Osnovnu školu na kojoj su izvođeni radovi energetske obnove. Riječ je o prvom službenom posjetu jednog premijera ovoj općini i to upravo u vremenu kada ona bilježi jedan od najvećih investicijskih zamaha dosada.

Navedene investicije tj. energetska obnova škole i izgradnja dječjeg vrtića iznose 16 milijuna kuna za što je s nacionalne razine osigurano više od 10,5 milijuna. Premijer Plenković istaknuo je kako je zadovoljan što je, ne samo Općina Martijanec, već i cijela Varaždinska županija "veliko gradilište" zahvaljujući prvenstveno sredstvima s nacionalne razine i fondova Europske unije.

U razgovoru je premijer kazao kako je ova općina jedna od prvih koja je dobila projekt izgradnje vrtića po mjeri 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, a interesiralo ga je koliko djece pohađa vrtić i školu te na koji se način odvija nastava.

- Smjenska nastava sigurno ne odgovara roditeljima i dogradnja škole bi bila dobro rješenje za odvijanje nastave u jednoj smjeni - mišljenja je Plenković. Dodao je kako mu se sviđa rješenje u Martijancu, odnosno činjenica da su vrtić i škola na istoj lokaciji.

Osim za Martijanec, Plenković je dobio informaciju da se na jesen kreće s jednim od najvećih ulaganja u obrazovanje u posljednje vrijeme, a to je izgradnja nove škole u Općini Sveti Ilija.

U razgovoru i obilasku gradilišta načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak, kazao je kako osim investicija u obrazovanju, odnosno osnovnoj školi i predškolskom obrazovanju, Općina ima značajnih ulaganja na području infrastrukture i to od uređenja prometnica do javne rasvjete.

- Kada u obzir uzmemo sve projekte u prve dvije godine ovog mandata, naša Općina ima investicije vrijedne 18,4 milijuna kuna od čega je s nacionalne razine stiglo gotovo 12 milijuna kuna. Potvrda je to da ova središnja vlast prati naše napore i potrebe, a to potvrđuje i današnji posjet premijera Plenkovića našoj općini. Radi se o prvom posjetu jednog premijera Martijancu. Potvrda je to da mi kao Općina imamo partnera u našoj Vladi, ali i ona u nama. Da nije bilo sredstava s nacionalne razine teško da bi danas obnavljali školu, a još manje gradili vrtić koji će biti velika pomoć mladim obiteljima - kazao je Levak.

Zaključio je da tek slijedi najveća investicija, a to je Aglomeracija Ludbreg ukupne vrijednosti između 250 i 300 milijuna kuna zahvaljujući kojoj će se na području Općine Martijanec izgraditi 13.800 metara kanalizacijskog sustava. Dodao je i da se s Hrvatskim vodama aktivno radi na stvaranju cjelovitog sustava obrane od poplava na području cijele općine.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak, naglasio je da ni u jednom mandatu dosadašnjih vlada, premijer i ministri nisu bili toliko na terenu tj. među građanima, kao sada za ove vlade premijera Plenkovića.

– Cilj današnjeg posjeta premijera Plenkovića i njegovih suradnika području Varaždinske županije je obilazak brojnih gradilišta na području općina Martijanec i Ljubešćica te gradova Varaždinske Toplice i Novi Marof, kako bi se upoznali s dinamikom provedbe investicija bitnih za što kvalitetniji život u tim sredinama, ali i da popričamo o novim o kojima ćemo vas pravovremeno izvijestiti. Na samom mandatu aktualne vlade premijera Plenkovića često sam isticao da ćemo poduzeti sve da područje Varaždinske županije postane jedno veliko gradilište i danas mogu konstatirati da smo u tome uspjeli. Trenutačno se na području županije odvija investicijski bum u vrijednosti od kojih milijardu i pol kuna, a u idućih godina dana budite sigurni da ćemo pripremiti investicija za barem još jednu milijardu kuna – završio je Stričak.

Posjet premijera Općini Martijanec, ali i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek načelnik Levak iskoristio je kako bi ga upoznao i s kulturnim znamenitostima te tradicijom i poviješću općine. Posebno se razgovaralo o dvorcu Patačić-Rauch koji je nažalost u lošem stanju. Složili su se oko zaključka da se oko takvih objekata, značajnih povijesnih spomenika, treba voditi adekvatna briga, bez obzira jesu li oni u državnom ili privatnom vlasništvu.

U posjetu općini bile su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te saborska zastupnica iz Međimurske županije Sunčana Glavak.

premijer_martijanec_6.JPG

premijer_martijanec_5.JPG

premijer_martijanec_4.JPG

premijer_martijanec_3.JPG

premijer_martijanec_2.JPG

premijer_martijanec_1.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci