Preko petsto sudionika Vincekovog pohoda područjem Štrigove

V.V. | 23.1.2017. u 13:53h | Objavljeno u Našim krajem

Preko petsto sudionika Vincekovog pohoda područjem Štrigove odolijevalo je niskim temperaturama u subotu, 21. siječnja i provelo nezaboravan dan u kojem nitko nije ni spomenuo da je živa u minusu.

Za brojne Međimurce i još veći broj Slovenaca iz Ljubljane, Maribora, Pirana i Velenja, hodača iz cijele Hrvatske i iz Hercegovine, članova policijske organizacije IPA, Vincekovo u srcu međimurskog vinarskog kraja bilo je nezaboravno.

Okupljanje i pokret iz centra Štrigove svoju su prvu točku odmora imali na samom vrhu Železne Gore, kod vinogradara Damira Ramića koji je prvi obavio rezidbu u svom vinogradu i upoznao pohoditelje sa svojim vinima. Potom su to učinili DGA Pjenušci u Banfiju da bi na posljednjim metrima sela Vincekove prijatelje zadržao Dragutin Kunčić. Simboličnu rezidbu u vinogradima Podruma Štrigova prikzali su Mihael Frančić i Alen Zadravec, koji su potom sve počastili frizanteom. Svaki je domaćin pripremio i mali zalogaj da brojni hodači obnove energiju do ručka u štrigovskoj kavani Orient.

Štrigovskim vrhovima odjekivala je glazba Vincekovog banda, a posebno popularan trenutak bile su sekunde fotografiranja Vincekovog selfija. Voditelj Turističke zajednice u Štrigovi Josip Mikec bio je, kao i uvijek, domaćin koji je mislio na sve, do detalja razradivši svaki dio pohoda pa su mnogi već sada najavili svoj povratak iduće godine. U međuvremenu će doći na Urbanovo, no polako, ići će redom.